Plata automata a vinietei din Ungaria
24.06.2013
        
Distribuie acest articol!   

Din 1 iulie 2013 TrackGPS va asigura plata automata a taxelor de drum din Ungaria direct prin aplicatie. AROBS a semnat oficial parteneriatul cu AAK, compania de autostrazi din Ungaria, iar aplicatia TrackGPS devine astfel colector recunoscut legal a taxei de drum pentru vehiculele monitorizate prin GPS care tranziteaza aceasta tara.

“Suntem pregatiti sa colectam taxele de drum ale clientilor monitorizati care traverseaza Ungaria. Echipamentele TRK sunt omologate si autorizate de catre AAK si aplicatia software de monitorizare este pregatita sa fie conectata la sistemul oficial HU-GO. Asteptam doar informarea de la AAK cu privire la modalitatea de inregistrare pe site-ul lor a companiilor care doresc plata automata a taxelor de drum direct prin TrackGPS”, afirma Voicu Oprean, CEO AROBS. In plus, clientii care deja detin echipamente de monitorizare TRK nu vor trebui sa-si achizitioneze alte dispozitive. “Este suficient un update de soft pentru echipamente dupa ce sistemul de colectare HU-GO va fi functional. Practic costurile pentru clienti sunt zero, vor trebui sa plateasca doar taxa efectiva de drum”, concluzioneaza Voicu Oprean.

Taxa de drum introdusa de autoritatile din Ungaria pentru cei 5613 km de autostrada taxabila va fi diferentiata in functie de numarul de km parcursi.  Valoarea taxei va depinde de portiunea de drum parcursa (km), categoria JDB a masinii (J2, J3 sau J4) si norma de poluare. Aceasta taxa va fi colectata doar pentru vehiculele de peste 3,5 t care tranziteaza Ungaria, prin intermediul sistemului oficial HU-GO.

Aplicatia de monitorizarea a parcurilor auto TrackGPS este liderul pietei din Romania monitorizand peste 25.000 masini de la 1.600 de clienti din Romania, Ungaria si Republica Moldova. Printre clientii TrackGPS se numara companii de renume, precum RDS&RCS, Farmec, Betty Ice, Altex, Monte Banato, Prima TV, Trans Agape, Agrosel, A&G Med si multe altele.

Distribuie acest articol!