F1, Ungaria: Prima victorie din 2013 pentru Hamilton
28.07.2013
        
Distribuie acest articol!   

Lewis Hamilton a obtinut cel de-al patrulea pole din acest sezon si al patrulea din cariera pe circuitul Hungaroring. Urmatorii pe primele doua linii ale grilei de start au fost, in aceasta ordine, Vettel, Grosjean si Rosberg.

Sefia in cursa a fost o afacere in doi, intre Hamilton si Vettel. Cei doi s-au succedat in frunte in functie de intrarile la boxe – catre trei pentru fiecare -, avantajul fiind insa de partea lui Hamilton. Britanicul a reusit astfel prima sa victorie din acest sezon si totodata prima la volanul unui monopost Mercedes.

Insa cel care avea sa-i dea peste cap planurile lui Vettel a fost Raikkonen. Plecat de pe pozitia a sasea si cu o strategie cu doar opriri la boxe, finlandezul a urcat pana pe 2 si s-a intercalat intre Hamilton si Vettel. Kimi a rezistat la atacurile germanului si l-a obligat sa se multumeasca, in cele din urma, cu cea de-a treia treapta a podumului.

Urmatoarea cursa va avea loc pe 25 august, in Belgia, la Spa-Francorchamps. Mai jos, ordinea celor care au punctat astazi, la Budapesta, precum si situatia la varf in cele doua clasamente.

MP Ungaria 2013:
 1. Lewis Hamilton (Mercedes)
 2. Kimi Raikkonen (Lotus-Renault)
 3. Sebastian Vettel (Red Bull Racing-Renault)
 4. Mark Webber (Red Bull Racing-Renault)
 5. Fernando Alonso (Ferrari)
 6. Romain Grosjean (Lotus-Renault)
 7. Jenson Button (McLaren-Mercedes)
 8. Felipe Massa (Ferrari)
 9. Sergio Perez (McLaren-Mercedes)
10. Pastor Maldonado (Williams-Renault)

Clasament piloti:
1. Sebastian Vettel 172 p.
2. Kimi Raikkonen 134 p.
3. Fernando Alonso 133 p.

Clasament constructori:
1. Red Bull Racing-Renault 277 p.
2. Mercedes 208 p.
3. Ferrari 194 p.

Foto: Pirelli

Distribuie acest articol!