Parcul auto german, niciodata atat de imbatranit!
12.07.2013
        
Distribuie acest articol!   

Asociatia automobilistica germana VDA a comunicat recent varsta medie a parcului auto german. Aceasta este de 8,7 ani, ceea ce reprezinta un nedorit record pentru industria auto! Practic, niciodata automobilele germanilor nu au fost, in medie, atat de “batrane”.

Fara indoiala, este un mic paradox la mijloc, avand in vedere ca vorbim de cea mai mare piata auto de pe continent si care a avut, la un moment dat, nu cu multi ani in urma, un sistem eficient de acordare a primei de casare, cu scopul innoirii parcului. Criza i-a facut insa pe germani sa fie ceva mai circumspecti si sa-si reconsidere prioritatile in privinta achizitiilor importante.

Acest comportament se regaseste, evident, in cifrele de vanzari. Iunie a fost a cincea luna in scadere, de la inceputul anului 2013, cu -5%. Iar primul semestru a fost in Germania cu -8% sub cel de anul trecut. Conform unui analist citat de Automotive News, circa trei milioane de persoane ar trebui, dar refuza sa cumpere un automobil nou, nefiind totusi obligate sa treaca la transportul in comun. Dorinta lor de a cumpara un automobil nou a ramas nealterata, insa, pentru moment, persoanele in cauza refuza pur si simplu sa o faca.

Distribuie acest articol!