Pirelli produce pneuri speciale pentru Audi
17.07.2013
           
Distribuie acest articol!   

Pirelli a dezoltat noi anvelope pentru Audi, proiectate pentru a reduce nivelul zgomotului in interiorul vehiculului. Aceasta este cea mai recenta colaborare din cadrul parteneriatului tehnic istoric dintre firma italiana de anvelope si producatorul german de autoturisme.

Pentru prima data, compania cu sediul la Milano va furniza in echiparea de origine „sistemul de atenuare a zgomotului Pirelli”: un sistem care reduce nivelul zgomotului produs de fiecare anvelopa la rulare. Zgomotul, cauzat de vibratiile produse de compresia aerului in momentul in care pneul preseaza pe carosabil, este transmis in axul rotii, ajungand apoi in interiorul vehiculului prin coloana de directie si suspensii.

Sistemul inovator Pirelli utilizeaza un burete din poliuretan in interiorul anvelopelor, conceput pentru a absorbi aceste vibratii si a reduce astfel nivelul de zgomot care patrunde in cabina. Acest sistem inovator de la Pirelli reduce nivelul de zgomot cu pana la 50%, contribuind astfel la imbunatatirea confortului la volan.

Testele Pirelli au confirmat ca utilizarea acestui burete de estompare a zgomotelor nu afecteaza in niciun fel celelalte caracteristici ale anvelopelor. Prin introducerea acestei tehnologii in echiparea de origine, Pirelli raspunde solicitarilor in crestere din partea constructorilor auto pentru reducerea nivelului de zgomot atat in interiorul cat si in exteriorul vehiculului, raspunzand totodata recentelor reglementari europene privind reducerea poluarii fonice impuse constructorilor. In acest moment, Sistemul de estompare a zgomotului Pirelli este disponibil in echiparea de origine pe modelele Audi RS6 si RS7, echipate cu pneuri de dimensiuni 285/30ZR21 si respectiv 275/30ZR21. Anvelopele ce incorporeaza acest sistem sunt inscriptionate cu literele ‘PNCS’ pe flancuri.

Distribuie acest articol!