Record absolut la o licitatie de automobile
19.07.2013
        
Distribuie acest articol!   

In anul 1995, unul dintre cei mai mari piloti din toate timpurile, Juan Manuel Fangio, a trecut in nefiinta. Zilele trecute, una dintre masinile cu care Fangio a scris istorie, un Mercedes W196R, a intrat si el in anale. De aceasta data nu pentru performantele inregistrate pe circuitele de motorsport, ci datorita pretului astronomic cu care a fost adjudecat la o licitatie: peste 22 milioane de euro!

Acest pret record a fost inregistrat la licitatia organizata de casa Bonhams, la editia de anul acesta a celebrului festival de la Goodwood. Masina este cea cu care Fangio s-a impus in doua Grand Prix-uri (in Elvetia si in Germania) si care l-a propulsat spre al doilea sau titlu suprem, din cele cinci castigate in Formula 1.

Cu suma exacta de 22.701.864 euro, s-a inregistrat astfel un record absolut in cadrul unei licitatii publice de automobile. Precedentul record era de 16,4 milioane, pentru un Ferrari 250 vandut in urma cu doi ani.

In ciuda “varstei” de 59 de ani, monopostul lui Fangio continua sa fie o adevarata bijuterie tehnica: motor cu 8 cilindri in linie, de 2,5 litri, cu injectie, de 300 CP, suspensii independente, cutie de viteze cu rapoarte sincronizate si sasiu tubular.

Distribuie acest articol!