Trei concepte MINI pentru camping
22.07.2013
        
Distribuie acest articol!   

In cele din urma, vara si-a intrat pe deplin in drepturi si toata lumea este dornica sa iasa afara pentru a se bucura de razele soarelui. Pentru a sarbatori acest moment, MINI a prezentat trei variante noi care duc spiritul de aventura MINI intr-o noua dimensiune. Fiecare membru al acestei triplete reflecta diferite aspecte ale popularitatii in crestere de care se bucura campingurile si festivalurile, oferind o alternativa premium, in stilul inconfundabil MINI, pentru pasionatii de calatorii.

MINI Clubvan Camper este cea mai mica autorulota premium din lume si detine solutii practice pentru cei care vor sa petreaca un week-end departe de casa. MINI Cowley este o rulota compacta si confortabila pentru doi oameni, echipata cu un aragaz cu doua ochiuri, frigider si chiuveta. MINI Countryman ALL4 Camp, posesor la unui cort inovator pe acoperis, este masina pentru evadare destinata cuplurilor aventuroase, care evoca imaginea unui safari african si a automobilelor din expeditii.

Toate cele trei modele ies in evidenta prin designul inconfundabil al marcii britanice, evoca spiritul special MINI care au facut marca un asemenea succes global. Masinile au fost dezvoltate in jurul filosofiei "placere maxima a calatoriei cu amprenta minima" si ilustreaza principiul utilizarii creative a spatiului pentru care MINI este renumit. Cele trei au fost create sub forma de concepte pentru a demonstra versatilitatea gamei MINI, precum si creativitatea si calitatile responsabililor de design si inginerie din cadrul companiei. La acest moment, nu exista intentia de a oferi aceste trei modele ca versiuni de serie.

Libertatea soselei, o experienta dinamica a condusului si tot ce ai nevoie pentru calatorie  – MINI Clubvan Camper le reuneste pe toate. Fara indoiala este cea mai mica autorulota premium din lume, un MINI Clubvan care a fost transformat intr-o casa versatila pe roti. In spatele geamurilor opace spate se afla o cabina de dormit spatioasa pentru o persoana, dar si o chicineta extensibila mica, la care se adauga un aragaz cu propan si un minifrigider. Facilitatile de la bord includ sistemul de navigatie MINI Navigation Portable XL care va ajuta conducatorii sa se orienteze spre cele mai indepartate locuri. Daca vremea este nepotrivita, un televizor poate oferi distractia necesara, iar diminetile racoroase pot fi mai confortabile datorita sistemului auxiliar de incalzire. Un element special este acoperisul Clubvan Camper. Panoul mic de sticla poate fi deschis pentru ventilatie sau pentru a admira stelele, in timp ce portbagajul de deasupra permite transportarea echipamentul pentru activitati in aer liber. Igiena este intotdeauna o parte importanta pentru orice week-end in natura, iar ingeniozitatea inginerilor de design MINI a avut grija si de acest aspect. Dotarile generoase ale conceptului Camper includ si un dus manual integrat, cu rezervor de apa montat sub podeaua portbagajului.

Libertatea calatoriei pe care ti-o ofera rulota – acum, acest lucru este posibil in stilul MINI datorita rulotei Cowley. Rulota compacta a fost botezata dupa numele fabricii istorice – cunoscuta in prezent drept uzina Oxford -, care este locul de origine pentru mare parte din actuala gama MINI. De asemenea, este locul unde versiunea clasica BMC/Austin Mini a fost construita si care anul acesta isi sarbatoreste centenarul. Rulota Cowley este o solutie de lux pentru petrecerea noptii si toate dotarile de confort sunt disponibile, inclusiv un spatiu de dormit pentru doua persoane, un aragaz cu doua ochiuri si un rezervor de apa, cu pompa de alimentare si sistem de scurgere. Un modul solar incarca bateria de la bord, existand si o conexiune de 230V pentru alimentarea frigiderului, pentru TV/DVD si echipamentul audio. Remarcabila prin stilul specific MINI, rulota cu forma aerodinamica are toate calitatile pentru a intoarce privirile. Ca silueta, evoca liniile curbate de la panourile MINI, iar usile au geamuri glisante pe ambele parti – o caracteristica standard pentru versiunea clasica MINI pana in 1969. Rulota cu o echipare generoasa este mai lata cu doar 12 centimetri fata de MINI Clubman, incluzand si oglinzile retrovizoare, si cantareste sub 300 kg. Cu o manevrabilitate exceptionala, MINI Cowley asigura experimentarea placerii condusului specifica MINI, indiferent de distanta parcursa.

Pentru conducatorii care pornesc spontan intr-o calatorie la un festival sau spre plaja, gasirea unui loc de cazare poate fi o problema. Dar, atunci cand calatoresc cu MINI, acestia nu trebuie sa-si faca griji. Chiar si cand sunt departe de confortul soselelor, tot ce trebuie facut este sa priveasca in sus. Cortul inovator de pe acoperis este prezentat pe un MINI Countryman care, datorita sistemului inteligent de tractiune integrala ALL4, este potrivit pentru calatoriile in regim off-road. Dar aceasta solutie simpla si practica de a dormi poate fi montata cu usurinta pe un model MINI sau MINI Clubman. Jumatatea superioara a cortului este stransa intr-o cutie de stocare. Se umfla pernele si cei doi ocupanti se pot relaxa in voie, apoi se trezesc pentru o imagine perfecta a oceanului, muntilor sau direct in centrul festivalului. Ce spuneti de o calatorie matinala pentru a cumpara micul dejun? Se face cu usurinta pentru ca se poate transporta mountain bike pe suportul de biciclete montat special. Cortul de pe acoperis se strange rapid in cutie, cand este cazul. Exteriorul a fost vopsit in nuanta Absolute Black metalizat, cu dungi albe, pentru a se potrivi cu automobilul de dedesubt.

Distribuie acest articol!