CNR, Raliul Aradului: Delecour, de neinvins
28.08.2013
        
Distribuie acest articol!   

Desfasurata la sfarsitul saptamanii trecute, pe probele speciale de macadam de la Arad, cea de-a sasea etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2013, Raliul Aradului Atrium Mall a fost adjudecata de pilotul Francois Delecour. Francezul isi consolideaza astfel pozitia de lider in clasamentul la zi al competitiei si isi mareste impresionantul avans la peste 45 de puncte fata de urmatorul clasat, pilotul maghiar David Botka.

Etapa aradeana a aliniat la start 44 de echipaje, provenite atat din competitia interna de profil, cat si din campionatul maghiar de raliuri, pastrand astfel o frumoasa traditie pentru aceasta etapa de la granita tarii. Cu un coeficient de 1,2, etapa a candidat si pentru Cupa Europeana de Raliuri, oferind un spectacol deosebit pe parcursul celor 141 km de probe speciale.

Din punct de vedere sportiv, Francois Delecour a dominat competitia de la prima pana la ultima proba speciala, conservandu-si bine pozitia de lider in fata rivalului sau de pe macadamul aradean, David Botka. Pilotul maghiar, desi a obtinut cel mai bun timp chiar pe ultima speciala a etapei, nu a reusit sa il devanseze pe Delecour pentru a urca pe prima treapta a podiumului, dar cu cele 21,6 puncte obtinute la Arad isi consolideaza acelasi loc doi si in clasamentul la zi al campionatului.

Ocupantul pozitiei a treia in clasamentul la zi dupa 6 etape disputate, Valentin Porcisteanu, a urcat tot pe trei si in Raliul Aradului. Urmarit de ghinion, pitesteanul a cazut pe 6 inca din prima zi a etapei, dar a recuperat masiv pe ultimele speciale, marcand astfel un podium important la Arad.

Dupa ce, in etapa precedenta, Edwin Keleti a fost nevoit sa continue cursa in SuperRally, la Arad pilotul BCR Leasing a avut un parcurs bun si constant, trecand linia de sosire al patrulea, in fata celor doi Tempestini – tata si fiu. Keleti a marcat astfel si victoria la clasa 3, fiind urmat pe podium de clujeanul Bogdan Marisca si de pilotul AMS, Adrian Dragan.

In momentul de fata, Delecour conduce cu 140 de puncte in clasamentul general dupa 6 etape disputate, fiind urmat de David Botka, cu 98,40 de puncte, si de Vali Porcisteanu, cu 81 de puncte. Urmatorii 5 clasati in clasamentul CNRD sunt Marco Tempestini, Edwin Keleti, Dan Gartofan, Gergo Szabo si Bogdan Marisca. Top 10 al celor mai buni piloti din CNR Dunlop 2013 il incheie surpriza sezonului, tanarul Simone Tempestini.

Urmatoarea etapa va avea loc in perioada 13-14 septembrie 2013, la Bacau.

Distribuie acest articol!