Doua modele crossover, in intentiile SEAT
02.08.2013
        
Distribuie acest articol!   

Numit in fruntea SEAT in aprilie, Jurgen Stackmann a declarat recent, intr-un interviu acordat publicatiei Auto Express, ca prima sa prioritate la momentul actual este lansarea unui SUV. Planurile celor de la SEAT prevad chiar aparitia a doua modele SUV-crossover, primul urmand sa debuteze anul viitor.

Primul SUV de la SEAT va folosi platforma tehnica MQB a Grupului Volkswagen, inaugurata cu Volkswagen Golf 7. Va avea aceeasi talie ca “varul” german Tiguan si va afisa un look inspirat din conceptul IBX (foto), dezvaluit in 2011, la Geneva.

Al doilea SUV SEAT ar urma sa-si faca aparitia in 2016. Va fi mai mic, de fapt o declinare a viitorului Volkswagen Taigun, care si-a facut introducerea in 2012, sub forma unui concept-car, la Salonul Auto de la Sao Paulo.

Cu cele doua SUV-uri in portofoliu, SEAT ar trebui sa-si vada vanzarile in crestere puternica, astfel incat sa se poata apropia de Skoda, o marca similara din portofoliul VAG, insa aflata pe val.

In fine, chestionat pe tema unor posibile modele sportive, Stackmann s-a aratat pragmatic, explicand: “SEAT nu este un constructor de automobile sportive, nu este nici un constructor de nisa”. Si se pare ca actuala reteta incepe sa dea roade: anul acesta, pe piata vest-europeana, vanzarile au crescut cu 10,6% in primele 6 luni, in timp ce la nivel global cresterea a fost de 11,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut!

Distribuie acest articol!