F1, Spa: Cursa perfecta pentru Vettel
25.08.2013
        
Distribuie acest articol!   

Pilotul echipei Mercedes, Lewis Hamilton si-a trecut in cont cel de-al 31-lea pole position din cariera, dupa una dintre cele mai interesante sesiuni de calificare din acest sezon. Calificarile au fost caracterizate de o vreme schimbatoare, ceea ce a facut ca programarea fiecarei iesiri pe pista sa fie cruciala. Hamilton a fost urmat pe grila, in aceasta ordine, de Vettel, Webber si Rosberg.

In cursa, doar cateva viraje a stat Hamilton in frunte, fiind depasit rapid si facil de Vettel. Germanul avea sa domine cursa, astfel ca a terminat pe primul loc, fara mari emotii. O evolutie excelenta a avut si Alonso, care, plecat de pe locul 9, a terminat al doilea, in fata lui Hamilton.

In ceea ce il priveste pe Vettel, el este la a cincea victorie in actualul sezon si a doua din cariera pe acest circuit. Germanul isi consolideaza astfel pozitia de lider in clasamentul pilotilor.

Urmatoarea cursa va avea loc pe 8 septembrie, in Italia, la Monza. Mai jos, ordinea celor care au punctat astazi, la Spa-Francorchamps, precum si situatia la varf in cele doua clasamente.

MP Belgia 2013:
 1. Sebastian Vettel (Red Bull Racing-Renault)
 2. Fernando Alonso (Ferrari)
 3. Lewis Hamilton (Mercedes)
 4. Nico Rosberg (Mercedes)
 5. Mark Webber (Red Bull Racing-Renault)
 6. Jenson Button (McLaren-Mercedes)
 7. Felipe Massa (Ferrari)
 8. Romain Grosjean (Lotus-Renault)
 9. Adrian Sutil (Force India-Mercedes)
10. Daniel Ricciardo (STR-Ferrari)

Clasament piloti:
1. Sebastian Vettel 197 p.
2. Fernando Alonso 151 p.
3. Lewis Hamilton 139 p.

Clasament constructori:
1. Red Bull Racing-Renault 312 p.
2. Mercedes 235 p.
3. Ferrari 218 p.

Foto: Pirelli

Distribuie acest articol!