Loeb in WTCC, cu Citroen C-Elysee
02.08.2013
        
Distribuie acest articol!   

Dupa cum se stie deja, de anul viitor Citroen incepe o noua aventura, urmand sa debuteze in Campionatul Mondial de Turisme (WTCC). La fel ca in cazul participarilor de pana acum, din Mondialul de Raliuri (WRC), varful de lance al constructorului francez va fi multiplul campion mondial Sebastien Loeb.

Dupa ce a confirmat oficial participarea in WTCC 2014, Citroen revine acum cu un detaliu important: modelul pe care va alerga Loeb, anul viitor. Citroen a optat pentru C-Elysee, care a fost lansat de piata anul trecut. Desigur, prea putine sunt elementele comune intre versiunea de serie si cea de circuit, din punct de vedere tehnic. Totusi, alegerea modelului este extrem de importanta din punct de vedere comercial.

Ca este vorba de o decizie comerciala a recunoscut-o chiar directorul general Citroen, Frederic Banzet: “Alegerea acestui model arata foarte clar dorinta noastra de a folosi competitia ca sustinator activ al dezvoltarii comerciale”. Cu etape in America Latina, Maroc, China sau Rusia, WTCC va fi un foarte bun vector de imagine pentru Citroen C-Elysee, un model special conceput pentru pietele emergente.

Pe de alta parte, este vorba si de o decizie tehnica, caroseria in trei volume fiind cea mai potrivita din punct de vedere aerodinamic, spune Xavier Mastelan-Pinon, director tehnic la Citroen Racing. Testele vor incepe zilele acestea si vor continua in saptamanile urmatoare, in principal cu Loeb la volan.

Primul model Citroen de circuit, C-Elysee in versiunea WTCC, va fi prezentat oficial in septembrie, la Salonul de la Frankfurt. Anul viitor, in campionat, Citroen va alinia cel putin doua masini.

Distribuie acest articol!