Martorul ocular din parbriz: Mio MiVue 358
29.08.2013
        
Distribuie acest articol!   

Ati vizionat, cu siguranta, in ultima vreme, tot mai multe filmulete ce surprind intamplari dintre cele mai insolite, petrecute in trafic. Cele mai multe dintre aceste filme au fost realizate in Rusia, pentru ca traficul „salbatic” de acolo a facut din aceste filmari o necesitate, la momentul cand ajungi la asigurator sau, mai rau, in justitie.

Toate aceste filmari sunt realizate cu mici camere video montate in parbriz, concepute special in acest scop. Zilele trecute ni s-a oferit ocazia sa testam un asemenea aparat – Mio MiVue 358. Este cea mai noua creatie a celor de la Mio, pe care ii stiam pana acum ca specialisti in aparatura de navigatie prin satelit (GPS).

Calitatea este omniprezenta la MiVue 358, de la materialul carcasei si stilul facil al montajului, pana la imaginea clara a inregistrarii. Cu siguranta, de aici vine si diferenta dintre acest model si camerele video mai ieftine, dar de duzina. O diferenta de pret absolut justificata si totusi nu atat de mare incat sa merite o achizitie mai ieftina.

Modelul MiVue 358 este echipat cu un ecran de 2,4 inch si o camera de 5 megapixeli cu unghi larg de 120 de grade si dispune de un slot de card microSD. Inregistreaza clipuri in Full HD cu rezolutie de 1080p si compresie H.264. Modul de parcare si senzorul avansat de miscare declanseaza inregistrarea automat, chiar si cand nu te afli in masina. Modul de fotografiere ajuta la crearea unei documentari fotografice, de exemplu la locul accidentului. Iar interfata intuitiva a MiVue Manager te ajuta sa manevrezi cu usurinta fisierele video inregistrate si sa le distribui pe retele sociale, precum YouTube si Facebook. In plus, iesirea HD iti permite sa conectezi dispozitivul la un monitor extern si sa te bucuri de o vizionare pe ecran mare. In fine, bateria de 470 mAh incorporata permite scoaterea dispozitivului din autovehicul si pregatirea unei documentatii fotografice in cazul unui accident sau altui eveniment rutier.

Din pacate, la noi acest gen de inregistrare nu poate servi drept proba in instanta. Totusi, o camera video instalata in parbriz poate fi de folos in relatia cu asiguratorul si este un util martor ocular, in orice eventualitate. Si de ce nu, va poate servi pentru a pastra in memoria video cele mai frumoase trasee parcurse cu masina, in concedii, prin tara sau in strainatate. In concluzie, Mio MiVue 358 va poate fi de mare folos, ca un martor ocular discret, pe care va puteti bizui, indiferent de situatie!

Distribuie acest articol!