Pirelli revine in WRC, din 2014
04.08.2013
        
Distribuie acest articol!   
Pirelli va reveni, incepand de anul viitor, in Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), o competitie in care s-a implicat inca de la infiintarea acesteia, in 1973. Ultima oara Pirelli s-a implicat in cea mai importanta competitie de raliuri din lume in perioada 2008-2010, cand compania a fost unic furnizor de pneuri pentru toate echipele. Pirelli a mai sustinut si programele Star Driver si WRC Academy, avand ca obiectiv promovarea unei noi generatii de piloti tineri in varful acestui sport.
 
Acum compania italiana, in prezent furnizor exclusiv de pneuri in Formula 1, revine intr-un campionat cu o competitie deschisa, alti trei producatori de pneuri fiind prezenti in Campionatul Mondial de Raliuri din 2014. Pirelli are o traditie lunga si plina de trofee in istoria acestui sport, atat ca unic furnizor, cat si ca furnizor in competitie deschisa cu alte marci. In plus, Pirelli sustine si diverse campionate nationale si pana in acest moment are in palmares 180 de victorii in campionatul mondial.
 
„Vrem sa multumim celor de la FIA pentru ca au aprobat candidatura noastra si suntem incantati sa revenim intr-un sport in care ne simtim ca acasa. Am luat aceasta decizie bazandu-ne si pe solicitarile venite din partea clientilor nostril, acum ca regulamentele din Campionatul Mondial si Campionatul European sunt oarecum similare. Pana in acest moment nu avem niciun contract cu un constructor implicat oficial, deci nu ne asteptam sa luptam pentru victorii in clasamentul general, dar ne vom concentra sa oferim cele mai bune servicii clientilor nostri. Avem incredere in excelenta si competitivitatea produselor noastre care vor echipa ultima generatie de masini care concureaza in WRC. Pentru un producator de pneuri, raliurile reprezinta o provocare fantastica, pentru ca pneurile sunt testate pe suprafete si in conditii meteorologice complet diferite. Raliurile se desfasoara mereu la limita aderentei si pneurile pot face o diferenta majora. Suntem pregatiti pentru aceasta provocare si vrem sa devenim un partener proactiv intr-un campionat din ce in ce mai puternic datorita unei promovari intense, dar si datorita implicarii unor constructori noi”, a spus Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.
 
Pirelli va continua sesiunile de teste cu pneurile pentru raliuri, urmand sa imbunatateasca perfromantele pneurilor P Zero pentru asfalt si Scorpion pentru macadam. Cea mai noua generatie a pneurilor Pirelli pentru raliuri a fost adaptata regulamentului din Campionatul Mondial de Raliuri, combinand performanta si rezistenta cu respectul pentru mediul inconjurator.
 
„Este un lucru pozitiv faptul ca Pirelli revine in acest campionat si sunt sigur ca cei patru producatori vor contribui la o competitie si mai acerba pentru toti participanti din WRC”, a spus Jarmo Mahonen, directorul de raliuri FIA.
 
Pirelli va reveni de la prima etapa din 2014, Raliul Monte-Carlo, programata in perioada 14-19 ianuarie.

Distribuie acest articol!