Volvo Concept Coupe, un P1800 din viitor
30.08.2013
        
Distribuie acest articol!   

Conceptul pe care Volvo il va dezvalui la editia din acest an a Salonului de la Frankfurt este un omagiu adus celebrului P1800. Pentru cei mai tineri – vorbim despre una dintre cele mai cunoscute masini care au aparut in filme politiste, vedeta serialului TV Sfantul, avandu-l la volan pe Roger Moore.


 

Volvo Concept Coupe este primul dintr-o serie de trei prototipuri menite sa arate lumii intregi “posibilitatile creatoare” de care dispune noua platforma tehnica SPA (Scalable Product Architecture). In acelasi timp, este primul model al noului vicepresedinte senior insarcinat cu designul Volvo, Thomas Ingenlath. Cel care va deschide noua serie in productia de serie va fi viitorul XC90, anuntat pentru 2014.

Capota si pavilionul joase, combinate cu jantele pe 21 inch, scot in evidenta sportivitatea acestui concept, care interpreteaza notiunea de Grand Tourismo in stil Volvo. Luminile LED in forma literei "T" si stopurile "C"  lasa sa se inteleaga de la prima vedere ca avem in fata un prototip. Asta in timp ce forma calandrului si o serie de linii ale caroseriei fac trimitere directa la legendarul P1800, produs de Volvo intre 1961 si 1973.

La interior, nota de eleganta este data de bordul acoperit cu piele si insertii de lemn si metal. Consola centrala este dominata de un imens ecran tactil pozitionat vertical. Printre dotarile speciale se regaseste si un head-up display.

Propulsia este asigurata de o motorizare hibrida (un motor pe benzina si unul electric), reincarcabila. Motorul traditional este in 4 cilindri, din noua generatie Drive-E, de 2,0 litri cu turbo si compresor. El este combinat cu propulsorul electric cuplat la puntea spate. Puterea totala este de circa 400 CP, cu un cuplu maxim de 600 Nm.

Distribuie acest articol!