Volvo dezvaluie o noua generatie de motoare
20.08.2013
        
Distribuie acest articol!   

Daca v-ati obisnuit cu binecunoscutele blocuri motoare in 5 cilindri de la Volvo, aflati ca a sosit momentul sa le dati uitarii! Constructorul suedez tocmai a anuntat ca le va inlocui cu o noua generatie, care isi va face aparitia la toamna si va fi formata doar din motoare in 4 cilindri.

Noutatea va fi implementata in productie in urmatoarele luni si este oarecum surprinzatoare, pentru ca Volvo se remarcase deja in peisajul auto global prin solutiile atipice de motorizare, precum cele cu 5 sau 6 cilindri in linie. Astfel, noua familie de motoare Drive-E va fi lansata la toamna. In faza de dezvoltare, a fost cunoscuta sub numele de cod VEA (Volvo Engine Architecture), fiind compusa in principal din doua agregate in 4 cilindri, un diesel cu rampa comuna si un benzinar cu injectie directa. Acestea vor inlocui nu mai putin de 8 versiuni de motoare, pe 3 platforme. Este evident, asadar, ca Volvo va reusi sa faca economii enorme cu noua solutie!

Volvo a mai anuntat pentru motoarele pe benzina solutia tehnica de dubla supraalimentare, turbo si compresor. Versiunile pe benzina vor avea puteri cuprinse intre 140 si 300 CP. In cazul motorizarilor diesel, care la randul lor vor avea versiuni biturbo, puterile vor fi cuprinse intre120 si 230 CP.

Primele modele care vor beneficia de noile motoare sunt S60, V60 si XC60, cu propulsoarele T6 de 306 CP, T5 de 245 CP si diesel D4 de 181 CP.

De asemenea, va fi lansata o noua transmisie automata, cu 8 rapoarte.

Distribuie acest articol!