BMW i3 a intrat in productie
20.09.2013
        
Distribuie acest articol!   

Din 18 septembrie, BMW Group a intrat intr-o noua era a constructiei de automobile, prin inceperea productiei la modelul BMW i3. Primul automobil electric premium din lume, conceput special pentru acest tip de sistem de propulsie, este rezultatul unei abordari atotcuprinzatoare de dezvoltare, orientata spre reducerea consumului de combustibil si a emisiilor in zonele urbane. Standardele foarte inalte de dezvoltare durabila si eficienta a resurselor au fost atinse in selectionarea materialelor si a proceselor de productie utilizate.

In premiera, fibra de carbon (CFRP) este utilizata in productia de serie a unui automobil. Structura caroseriei de la BMW i3 este alcatuita complet din acest material foarte usor si deosebit de rezistent, ceea ce permite compensarea masei suplimentare a acumulatorilor pentru sistemul electric de propulsie. Prin industrializarea procesului de productie pentru CFRP, BMW Group a devenit prima companie din lume care face ca utilizarea acestui material sa fie viabila din punct de vedere economic in productia auto.

Numai la uzina din Leipzig s-au investit aproape 400 de milioane de euro in structuri si utilaje noi pentru productia modelelor BMW i si au fost create 800 de locuri de munca noi. Reteaua de productie pentru BMW i inseamna si fabricarea unor componente importante pentru BMW i3 la uzinele si facilitatile comune BMW Group de la Moses Lake (SUA) si Wackersdorf, Landshut si Dingolfing (Germania). Per total, compania a investit aproximativ 600 de milioane de euro in reteaua de productie BMW i si a generat peste 1.500 de locuri de munca.

Productia de serie a modelului BMW i3 a fost demarata la 18 septembrie in prezenta guvernatorului landului Saxonia, Stanislaw Tillich, a primarului din Leipzig, Burkhard Jung, si a lui Harald Kruger, membru al Consiliului Director BMW AG, responsabil de productie. Primul automobil BMW i3 iesit de pe linia de asamblare a fost recrutat ca masina de deschidere pentru Maratonul International de la Berlin, care va avea loc la 29 septembrie, si a fost inmanat atletului german Jan Fitschen. Livrarile BMW i3 catre clientii din Germania si alte tari europene vor incepe in noiembrie, lansarea automobilului in SUA, China si alte piete fiind prevazuta pentru prima parte a anului 2014.

Distribuie acest articol!