Bosch produce cel mai mic demaror auto
27.09.2013
        
Distribuie acest articol!   

Cu dimensiunile sale compacte si diametrul exterior de numai 60 de milimetri, modelul C60 Bosch este cel mai mic demaror pentru autoturisme din lume. Demarorul este disponibil in trei versiuni, cu o putere cuprinsa intre 0,8 si 1,2 kW, fiind destinat in special motoarelor cu aprindere prin scanteie cu o cilindree de pana la 2,0 litri, dar poate fi utilizat si la motoarele diesel mici, cu un cuplu de franare redus. Cu o greutate de numai 2 kg, demarorul C60 este mai usor cu aproximativ 25% fata de produsele disponibile in prezent, devenind astfel un punct de referinta global. Gama C60, care poate fi utilizata si impreuna cu sistemele start-stop, asigura o pornire confortabila si silentioasa a autovehiculelor. Inceperea productiei este programata pentru luna septembrie 2013, in China, unde Bosch va furniza modelul C60 unui client local important. La putin timp dupa aceasta, demarorul va fi produs si in Germania, Brazilia si India.

Demarorul C60 este destinat in special motoarelor cu aprindere prin scanteie de mici dimensiuni, cu o cilindree de pana la 2,0 litri. Acest segment reprezinta in momentul de fata aproximativ 70% din piata globala si este in continua crestere. Datorita greutatii reduse si designului compact, demarorul C60 este adecvat pentru acest segment.

Prin combinarea angrenajului planetar cu mecanismul cu roata libera, au fost reduse cerintele de putere, iar releul a fost redimensionat in mod corespunzator. Prin urmare, caderea de tensiune necesara pornirii autovehiculului a fost redusa la minim. In plus, datorita designului electric imbunatatit al armaturii, continutul de cupru a fost redus cu o treime, iar dimensiunile compacte ale demarorului au facut posibila, de asemenea, o reducere similara a cantitatii de aluminiu si otel. Datorita designului sau, demarorul C60 este adecvat pentru aplicatiile conventionale si start-stop din cadrul unei game largi de platforme de motoare la nivel mondial. Datorita acestui fapt, producatorii auto nu mai trebuie sa efectueze lucrari de calibrare, favorizand de asemenea productia standardizata in cadrul retelei globale de productie Bosch.

Distribuie acest articol!