F1, Singapore: Vettel - victorie detasata!
22.09.2013
        
Distribuie acest articol!   

Sebastian Vettel a plecat pentru a 41-a oara in cariera din pole position, in Marele Premiu din Singapore. El a fost urmat pe grila de start de Rosberg, Grosjean, Webber, Hamilton si Massa. Germanul a plecat excelent in cursa, conservandu-si pozitia de lider, urmat de Rosberg si Webber.

Cu o masina care a functionat perfect si o strategie pe masura, germanul a defilat spre o noua victorie, in ciuda neutralizarii intervenite la mijlocul cursei. A fost interesanta revenirea lui Alonso, care, plecat de pe 7, a terminat al doilea. De asemenea, duelul din ultima parte a cursei, pentru cea de-a treia pozitie pe podium, dintre Button si Raikkonen, a fost si el unul deosebit de spectaculos.

Vettel si-a trecut in cont cea de-a 33-a victorie din cariera. Pilotul Red Bull a avut o strategie cu doua opriri la boxe si a pastrat traditia cursei de pe circuitul Marina Bay de a fi castigata doar de campioni mondiali. In schimb, Alonso si Raikkonen au folosit o strategie diferita, cu doua opriri.

Urmatoarea cursa va avea loc pe 6 octombrie, in Coreea de Sud, la Yeongam. Mai jos, ordinea celor care au punctat astazi, la Singapore, precum si situatia la varf in cele doua clasamente.

MP Singapore 2013:
 1. Sebastian Vettel (Red Bull Racing-Renault)
 2. Fernando Alonso (Ferrari)
 3. Kimi Raikkonen (Lotus-Renault)
 4. Nico Rosberg (Mercedes)
 5. Lewis Hamilton (Mercedes)
 6. Felipe Massa (Ferrari)    
 7. Jenson Button (McLaren-Mercedes)
 8. Sergio Perez (McLaren-Mercedes)    
 9. Nico Hulkenberg (Sauber-Ferrari)    
10. Adrian Sutil (Force India-Mercedes)

Clasament piloti:
1. Sebastian Vettel 247 p.
2. Fernando Alonso 187 p.
3. Lewis Hamilton 151 p.

Clasament constructori:
1. Red Bull Racing-Renault 377 p.
2. Ferrari 274 p.
3. Mercedes 267 p.

Foto: Pirelli

Distribuie acest articol!