O noua fabrica Bosch, in Samara
22.09.2013
        
Distribuie acest articol!   

Grupul Bosch a demarat lucrarile de constructie pentru un nou centru de productie pentru tehnologie auto in Samara, Rusia. Pana in anul 2015, furnizorul de tehnologie si servicii va investi aproximativ 40 de milioane de euro in noul centru de productie. Cladirile construite in aceasta etapa vor avea aproximativ 15.000 de metri patrati si vor cuprinde spatiul de productie, administratie, depozitele, infrastructura tehnica si o cantina. Centrul in sine va avea o suprafata totala de aproximativ 200.000 de metri patrati. Lucrarile de constructii vor incepe in 2013. Pana la sfarsitul anului 2017, Bosch intentioneaza sa angajeze peste 500 de persoane in noul sau centru din Samara.

Compania intentioneaza sa mute trei divizii operationale in noul centru de productie: sisteme de control al sasiului, demaroare si alternatoare si sisteme diesel. Acestea vor produce, in principal, tehnologii auto, sisteme antiblocare la franare si alternatoare pentru piata locala. La aceste produse se vor alatura mai tarziu demaroarele si injectoarele common-rail pentru autovehicule comerciale. Prin aceasta actiune, Bosch isi urmeaza strategia de extindere a prezentei marcii pe piata internationala. „Rusia reprezinta o piata de crestere importanta pentru Bosch. Prin infiintarea unui centru de productie local putem utiliza mai bine oportunitatile pietei ruse si, astfel, ne putem extinde prezenta in Europa de Est”, a declarat Gerhard Pfeifer, presedintele companiei regionale din Rusia. „In plus, datorita faptului ca se afla in zona din sud-estul Europei care apartine Rusiei, Samara reprezinta pozitia perfecta din care ne putem servi clientii locali”.

Compania Bosch este prezenta in Rusia din anul 1904. Acest lucru inseamna ca Rusia a fost una dintre primele tari din afara Germaniei in care a fost infiintata o organizatie de vanzari. In prezent, Grupul Bosch produce scule electrice, piese auto, sisteme de propulsie cu aprindere prin scanteie, tehnologie de ambalare si electrocasnice in centrele din Engels, Tolyatti si Sankt Petersburg. Dupa Engels, Samara va fi al doilea centru de productie Bosch din Rusia care va realiza tehnologii auto.

Distribuie acest articol!