Probe speciale reabilitate, la Raliul Moldovei 2013
02.09.2013
           
Distribuie acest articol!   

Cea de-a saptea etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2013 va avea loc in perioada 13-14 septembrie in centrul Moldovei, in judetul Bacau. Cu sprijinul neconditionat al Consiliului Judetean Bacau si impreuna cu primariile oraselor Bacau si Moinesti, cele 11 probele speciale care alcatuiesc Raliul Moldovei Cotnari Bacau in acest an au fost reabilitate complet.

La fel ca la editia de anul trecut, compania Petrom, un partener important al raliului, s-a alaturat autoritatilor locale pentru pregatirea in cele mai bune conditii a probelor speciale. Astfel, proba regina a raliului, Pambac, in lungime de 26,22 km, care va fi parcursa de doua ori in prima zi, a fost pregatita cu sprijinul companiei Petrom.

Probele speciale Popasul Trebes si Comfert care vor fi parcurse de cate trei ori, s-au mentinut in conditii foarte bune de la editia precedenta, aici fiind necesare foarte putine lucrari. Speciala Simba, cea mai scurta proba a raliului, exceptand superspeciala, si care a fost introdusa in program in acest an, va fi parcursa de doua ori. Pe aceasta proba se lucreaza in mod intens zilele acestea, la fel ca pe proba regina de la Moinesti. Pe cele doua probe se executa lucrari de frezare a materialului existent, reprofilare si adaugare de material nou constand in balast si piatra sparta, care in final se compacteaza.

Superspeciala raliului Speedpark se va desfasura pe circuitul de karting cu acelasi nume si va constitui o premiera pentru etapele de raliu din Romania, urmand sa fie transmisa in direct pe doua posturi de televiziune, TVR3 si TVR Iasi, si retransmisa pe postul GSP TV, in cursul aceleiasi zile.

“Autoritatile locale impreuna cu compania Petrom ne-au ajutat extraordinar de mult in pregatirea exemplara a suprafetei de concurs. Vrem sa oferim participantilor si celor care iubesc acest sport un traseu spectaculos si speram ca de la an la an sa crestem etapa ca si importanta si coeficient in campionat”, declara Adrian Raspopa, in calitate de organizator al Raliului Moldovei Cotnari Bacau.

Cei 127,48 km de speciale impartiti in 11 probe isi asteapta echipajele care vor avea de parcurs la aceasta editie a raliului o distanta totala de 388,68 km. Raliul Moldovei Cotnari Bacau 2013 este o competitie organizata sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv cu sprijinul Cotnari, Comfert, Popasul Trebes, Consiliul Judetean Bacau si Primaria Bacau.

Distribuie acest articol!