Si-a distrus masina la Salonul de la Frankfurt
18.09.2013
        
Distribuie acest articol!   

Salonul de la Frankfurt este, prin definitie, un bun prilej de punere la curent cu noutatile de ultima ora din domeniul auto. De la o vreme, insa, ineditul pare sa-si faca loc, alaturi de premierele oficiale. Astfel, la editia precedenta a salonului, cei de la Greenpeace, aflati la acea vreme „in razboi” cu gigantul Volkswagen, au avut o actiune in forta, la standul constructorului german (vezi link-ul de mai jos).

Nici editia din acest an nu a scapat de evenimente insolite, de aceasta data vizat fiind un alt producator german de anvergura, BMW. In dupa-amiaza zilei de sambata, 14 septembrie, in dreptul intrarii principale a Salonului de la Frankfurt a oprit un BMW M6. In fata catorva zeci de ziaristi sau simpli trecatori curiosi, dintre care multi nu au ratat ocazia de a filma intamplarea, proprietarul masinii, ajutat de un prieten, a trecut tacticos la… demolarea coupe-ului. Inarmati cu un baros si un topor, cei doi au facut zob, in scurt timp, mare parte din caroserie, geamuri si grupuri optice. „Recitalul” s-a incheiat doar la aparitia unui agent de politie.

Dar ce l-a determinat pe proprietar sa-si distruga masina, pentru care a platit, dupa propria declaratie, nu mai putin de 120.000 de euro? Conform publicatiei germane Bild, inca din momentul achizitiei, masina a prezentat „serioase probleme tehnice”. Proprietarul spune ca nici cei de la BMW Italia (tara din care fusese cumparata masina) si nici cei de la BMW Germania nu si-au asumat responsabilitatea respectivelor probleme. Exasperat si pus in fata unei dispute de durata in instanta, proprietarul s-a decis sa procedeze astfel, pentru a-si face cunoscut cazul. El spune ca dupa episodul de la Frankfurt, va repeta „experienta” la Berlin, de aceasta data in fata Bundestagului (parlamentul german). Chiar daca actiunea este deplasata, in mod cert cei de la BMW nu aveau nevoie de o asemenea problema de imagine!

Foto: captura YouTube.com

Distribuie acest articol!