Un Mercedes CLS Shooting Brake pentru politia finlandeza
30.09.2013
        
Distribuie acest articol!   

Cu ocazia implinirii a sase decenii de existenta, la inceputul acestui an, revista finalndeza Tekniikan Maailma (Lumea Tehnologiei) a avut o idee inedita, lansand un sondaj in randurile cititorilor sai. Acestia trebuiau sa precizeze care persoana sau institutie din aceasta tara ar merita sa primeasca drept cadu un automobil nou si, de asemenea, ce model ar trebui sa fie facut cadou.

Cititorii s-au conformat, iar pe primul loc s-a clasat, in opinia lor, politia. Mai exact, unitatea care se ocupa cu traficul rutier. Cat despre model, aici cititorii au dat dovada de mult bun gust, modelul ales fiind tocmai un Mercedes CLS Shooting Brake 350 CDI 4Matic!

Modelul ales este unul foarte performant, fiind dotat cu un V6 diesel de 3,0 litri, capabil sa dezvolte 265 CP si 620 Nm. In versiunea cu transmisie pe toarte rotile (4Matic), accelereaza de la 0 la 100 km/ora in doar 6,7 secunde, viteza maxima fiind limitata electronic la 250 km/ora. Costul este pe masura: undeva spre 75.000 de euro! Si totusi, un pret rezonabil, avand in vedere ca, daca cititorii ar fi ales modelul de top, AMG S, de 585 CP, cei de la Tekniikan Maailma ari fi avut de platit aproape 150.000 de euro!

Distribuie acest articol!