Audi, campioana mondiala la anduranta
22.10.2013
        
Distribuie acest articol!   

Cursa de 6 ore din Japonia, antepenultima din actualul sezon al Campionatului Mondial de anudranta (WEC), s-a disputat la finele saptamanii trecute. Cu aceasta ocazie, Audi si-a ajudecat, pentru a doua oara consecutiv, titlul mondial la constructori.

Cursa din Japonia a fost afectata de aversele puternice de ploaie, care au determinat oficialii sa opreasca derularea ostilitatilor dupa cel de-al doilea restart. Situatia a fost in avantajul celor de la Toyota, care au reusit, chiar pe propriul teren, prima victorie din acest sezon, prin echipajul de pe monopostul TS030 cu numarul 7, format din Nakajima, Lapierre si Wurz. Audi R18 cu numarul 2, pilotat de Duval, Kristensen si McNish, s-a clasat al doilea si astfel s-a apropiat foarte mult de titlul suprem al pilotilor. Totodata, acest rezultat a permis constructorului german sa-si adjudece al doilea titlu mondial consecutiv la anduranta.

In urmatoarele doua curse ramase de disputat anul acesta, in China si Bahrain, se vor decide si campionii la piloti, dupa care vom astepta cu interes sezonul 2014. Un sezon care se anunta mult mai disputat, in care Audi va avea de luptat cu o echipa Toyota tot mai competitiva, dar si cu revenirea in arena a unui nume de legenda in istoria curselor de anduranta – Porsche!

Distribuie acest articol!