F1, Coreea: Vettel, invingator!
06.10.2013
        
Distribuie acest articol!   

Pilotul echipei Red Bull, Sebastian Vettel a reusit cel de-al saselea pole-position al sezonului, ceea ce il face sa devina pilotul cu cele mai multe clasari pe prima pozitie a grilei decat oricare altul in acest sezon. Interesant este ca in cei de trei ani de cand se concureaza in aceasta cursa, pilotul care a plecat din pole nu a castigat niciodata! Alaturi de Vettel in prima linie a grilei se afla Lewis Hamilton, urmatorii clasati fiind Webber, Grosjean, Rosberg si Alonso.

Insa traditia castigatorului nu s-a mai confirmat si in acest an, Vettel reusind sa castige a patra cursa la rand si sa faca inca un pas catre cel de-al patrulea titlu mondial. Remarcabila a fost si performanta celor de la Lotus, Raikkonen si Grosjean, care l-au urmat pe Vettel pe podium.

Intr-o cursa cu destule incidente si doua interventii ale safety car-ului, evenimentul cel mai grav a fost abandonul celui de-al doilea pilot Red Bull, Mark Webber. El a abandonat dupa acrosajul cu Sutil, iar masina sa a luat foc. Din fericire, cei doi piloti au scapat teferi din acest incident.

Prin aceasta victorie, Vettel si-a oferit matematic posibilitatea de a obtine cel de-al patrulea titlu de campion mondial in Japonia, weekendul viitor. Daca va castiga la Suzuka, iar Fernando Alonso nu se claseaza mai sus de pozitia a noua, Vettel va fi campionul mondial al sezonului 2013.

Urmatoarea cursa va avea loc pe 13 octombrie, in Japonia, la Suzuka. Mai jos, ordinea celor care au punctat astazi, in Coreea de Sud, precum si situatia la varf in cele doua clasamente.

MP Coreea 2013:
 1. Sebastian Vettel (Red Bull Racing-Renault)
 2. Kimi Raikkonen (Lotus-Renault)
 3. Romain Grosjean (Lotus-Renault)
 4. Nico Hulkenberg (Sauber-Ferrari)
 5. Lewis Hamilton (Mercedes)
 6. Fernando Alonso (Ferrari)
 7. Nico Rosberg (Mercedes)
 8. Jenson Button (McLaren-Mercedes)
 9. Felipe Massa (Ferrari)
10. Sergio Perez (McLaren-Mercedes)

Clasament piloti:
1. Sebastian Vettel 272 p.
2. Fernando Alonso 195 p.
3. Kimi Raikkonen 167 p.

Clasament constructori:
1. Red Bull Racing-Renault 402 p.
2. Ferrari 284 p.
3. Mercedes 283 p.

Foto: Pirelli

Distribuie acest articol!