F1, India: Vettel, campion a patra oara consecutiv!
27.10.2013
        
Distribuie acest articol!   

Sebastian Vettel a ramas neinvins si dupa calificarile pentru Marele Premiu al Indiei, germanul castigand cea mai buna pozitie pe grila de start cu un avans de peste o jumatate de secunda fata de Nico Rosberg de la Mercedes. Timpul stabilit de Vettel a fost si cel mai rapid in istoria de trei ani a circuitul Buddh International. Pana acum echipele Red Bull si Mercedes se afla la egalitate, cu cate opt pole-uri in acest sezon. Vettel si Rosberg au fost urmati pe grila, in Top 10, de Hamilton, Webber, Massa, Raikkonen, Hulkenberg, Alonso, Perez si Button.

Cursa din India a fost fara probleme pentru Vettel, care s-a impus lejer, avantajat si de clasarea in spate a principalului sau urmarirtor, Fernando Alonso (locul 11). Spaniolul a avut ghinion, fiind angrenat intr-un acrosaj, la inceputul cursei, ceea ce l-a retrogradat in ierarhie. Ghinionist a fost si coechipierul lui Vettel de la Red Bull, Mark Webber, care s-a vazut nevoit sa abandoneze dupa doua treimi din cursa, din motive tehnice.

Si astfel, Sebastian Vettel si-a trecut cel de-al patrulea titlu mondial consecutiv in Formula 1. De asemenea, Red Bull si-a adjudecat, pentru a patra oara consecutiv, titlul constructorilor. In varsta de 26 de ani, Vettel este cel mai tanar pilot care a cucerit patru titluri supreme in Formula 1.

Au mai ramas de disputat doar trei curse din actualul sezon, urmatoarea fiind programata pe 3 noiembrie, la Abu Dhabi. Mai jos, ordinea celor care au punctat astazi, in India, precum si situatia la varf in cele doua clasamente.

MP India 2013:

 1.Sebastian Vettel (Red Bull Racing-Renault)
 2. Nico Rosberg (Mercedes)
 3. Romain Grosjean (Lotus-Renault)
 4. Felipe Massa (Ferrari)
 5. Sergio Perez (McLaren-Mercedes)
 6. Lewis Hamilton (Mercedes)
 7. Kimi Raikkonen (Lotus-Renault)
 8. Paul di Resta (Force India-Mercedes)
 9. Adrian Sutil (Force India-Mercedes)
10. Daniel Ricciardo (STR-Ferrari)

Clasament piloti:
1. Sebastian Vettel 322 p.
2. Fernando Alonso 207 p.
3. Kimi Raikkonen 183 p.

Clasament constructori:
1. Red Bull Racing-Renault  470 p.
2. Mercedes 313 p.
3. Ferrari 309 p.

Foto: Pirelli

Distribuie acest articol!