Mazda si-a adus director de creatie de la BMW

31 octombrie 2013, Sursa: comunicat de presa Mazda Motor EuropeMazda isi consolideaza echipa europeana de design prin numirea lui Kevin Rice in pozitia de director de creatie. Incepand cu 1 octombrie, profesionistul de 49 de ani conduce procesul european de design si se va concentra pe dezvoltarea in continuare a limbajului de design „KODO – Sufletul miscarii”, ce a adus Mazda numeroase premii. 

Aceasta numire marcheaza intoarcerea lui Rice in cadrul Centrului de Cercetare si Dezvoltare Mazda din Oberursel, Germania. Ca senior designer in perioada 1995-2000, Rice a contribuit la mai multe propuneri ale viitoarelor modele Mazda, inclusiv RX-8 si la  dezvoltarea modelului „Neospace”, expus in 1999 la Salonul Auto de la Frankfurt. Ulterior Rice a petrecut 13 ani in cadrul BMW, unde a fost responsabil de dezvoltarea in partea exterioara a mai multor modele,  inclusiv seriile 3 si 4.

Rice, de orgine britanica, a studiat designul transporturilor in cadrul Universitatii Coventry si anterior venirii sale la Mazda, in 1995, si-a dezvoltat talentul in cadrul Italdesign din Italia si Opel in Germania.

„Suntem incantati sa-i uram din nou bun venit lui Kevin. Nu este un necunoscut fata de brandul Mazda, iar experienta sa la BMW adauga o dimensiune in plus ce se va transfera catre toate activitatile europene de design”, a declarat Peter Birtwhistle, Chief Designer, Mazda Research Europe. „Este intr-adevar talentul de care avem nevoie pentru a conduce Mazda spre un viitor de succes”.

„Sunt foarte incantat sa fac parte dintr-o familie orientata de o abordare ce sfideaza conventiile in proiectarea si construirea masinilor pe care soferii si le doresc”, a declarat Rice. ”Mi-am setat o provocare personala de a intari avantajul competitiv al modelelor inspirate din limbajul KODO si de a construi brandul Mazda pornind de la acest moment prielnic”.