Mazda si-a adus director de creatie de la BMW
31.10.2013
        
Distribuie acest articol!   

Mazda isi consolideaza echipa europeana de design prin numirea lui Kevin Rice in pozitia de director de creatie. Incepand cu 1 octombrie, profesionistul de 49 de ani conduce procesul european de design si se va concentra pe dezvoltarea in continuare a limbajului de design „KODO – Sufletul miscarii”, ce a adus Mazda numeroase premii. 

Aceasta numire marcheaza intoarcerea lui Rice in cadrul Centrului de Cercetare si Dezvoltare Mazda din Oberursel, Germania. Ca senior designer in perioada 1995-2000, Rice a contribuit la mai multe propuneri ale viitoarelor modele Mazda, inclusiv RX-8 si la  dezvoltarea modelului „Neospace”, expus in 1999 la Salonul Auto de la Frankfurt. Ulterior Rice a petrecut 13 ani in cadrul BMW, unde a fost responsabil de dezvoltarea in partea exterioara a mai multor modele,  inclusiv seriile 3 si 4.

Rice, de orgine britanica, a studiat designul transporturilor in cadrul Universitatii Coventry si anterior venirii sale la Mazda, in 1995, si-a dezvoltat talentul in cadrul Italdesign din Italia si Opel in Germania.

„Suntem incantati sa-i uram din nou bun venit lui Kevin. Nu este un necunoscut fata de brandul Mazda, iar experienta sa la BMW adauga o dimensiune in plus ce se va transfera catre toate activitatile europene de design”, a declarat Peter Birtwhistle, Chief Designer, Mazda Research Europe. „Este intr-adevar talentul de care avem nevoie pentru a conduce Mazda spre un viitor de succes”.

„Sunt foarte incantat sa fac parte dintr-o familie orientata de o abordare ce sfideaza conventiile in proiectarea si construirea masinilor pe care soferii si le doresc”, a declarat Rice. ”Mi-am setat o provocare personala de a intari avantajul competitiv al modelelor inspirate din limbajul KODO si de a construi brandul Mazda pornind de la acest moment prielnic”.

Distribuie acest articol!