Opel reduce productia modelului Adam
06.10.2013
        
Distribuie acest articol!   

La inceputul lunii septembrie, Opel anunta finalizarea unei investitii de peste 8 milioane de euro, intr-un sistem de vopsire care permite aplicarea de tente bicolore pe caroseria modelului Adam. Acum soseste o noua veste care vizeaza acest model, insa, de aceasta data, una negativa: conducerea companiei a decis reducerea productiei, deoarece nivelul vanzarilor nu corespunde asteptarilor.

Dupa un ritm bun la inceput, mai ales pe pietele din sudul Europei, iata ca cererea pentru Adam scade. Opel avea asteptari mari cu acest model, pentru care a investit 190 de milioane de euro in uzina de la Eisenach, la care s-au adaugat alte 8 milioane in septembrie. In fabrica lucreaza 1.600 de salariati si 140 de angajati sezonieri. Opel, care doreste sa inchida uzina de la Bochum, va investi alte 130 de milioane de euro in fabrica de la Kaiserslautern.

Salariatii Opel de la Eisenach sunt nevoiti sa-si opreasca activitatea pe o perioada de 7 zile, in cursul acestei luni. Conform publicatiei germane AutoBild, 41.000 de unitati Adam au fost produse anul acesta, din ianuarie pana in iulie.

Distribuie acest articol!