Ultima etapa de coasta, la Straja - Alba
15.10.2013
        
Distribuie acest articol!   

Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop 2013 se apropie cu pasi repezi de final. Alba Motor Challenge, editia a IX-a, etapa organizata de CS Autosport Fair Play in parteneriat cu Consiliul Judetean Alba, se va desfasura in week-end-ul 18-20 octombrie la Straja – Alba si ne va dezvalui campionii anului in curs.

Dupa victoriile din ultimele doua etape ale CNC Dunlop 2013, Lucien Hora (Lola F3000) a luat o optiune serioasa pentru castigarea titlului de campion national absolut al stagiunii 2013. Singurul care ii poate smulge lui Hora cel de-al cincilea titlu este Ovidiu Zaberca (Mitsubishi Lancer EVO 8.5 MR). Asadar, spre deosebire de anii trecuti, batalia la varful clasamentului se da pana la finalul campionatului.

Alba Motor Challenge este competitia care va transa si luptele din cadrul grupei H, grupei A si al Cupei Diesel. Daca infruntarea de la grupa N a fost transata fara drept de apel de revenirea in competitii a titratului campion de viteza in coasta Edu Stan, penalizarea „incasata” de Ovidiu Zaberca la Rasnov – coroborata cu revenirea in forta a lui Daniel Onoriu au complicat socotelile de la grupa H. Astfel, intrecerea de la Straja ne va dezvalui cine va ridica cupa de campion national la H: Ovidiu Zaberca sau Armando Battocchi. O lupta si mai stransa este inregistrata la grupa A, unde, inainte de startul in Alba Motor Challenge 2013, Cosmin Dragnea are un avans de doar cinci puncte in fata lui Liviu Savu. Diferenta dintre primele doua pozitii ale Cupei Diesel este chiar mai mica, juniorul Mihai Beldie (BMW 120 D) avand un avans de doar doua puncte in fata „veteranului” Andrei Mitrasca (SEAT Ibiza).

Revenit dupa o pauza de un an in competitia nationala a traseelor de viteza in coasta, Alba Motor Challenge 2013 ne propune in week-end-ul care urmeaza o intrecere automobilistica de zile mari. Fanii competitiilor auto sunt asteptati de-a lungul traseului de 3,5 km sa asiste la lupta finala a sportivilor din Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop 2013, printre masinile participante regasindu-se monoposturi, masini istorice sau bolizi de multe sute de cai putere.

Distribuie acest articol!