Audi Q1, in 2016
04.11.2013
        
Distribuie acest articol!   

Publicatia britanica Auto Express a publicat o imagine cu ceea ce ar putea fi viitorul SUV mezin de la Audi, numit Q1. Bineinteles, deocamdata nu exista nicio informatie oficiala referitoare la acest nou model, insa intentia Audi de a-si extinde gama SUV este arhicunoscuta. In partea superioara ar urma sa apara Q6 si Q8, iar la intrarea in gama, Q1 si Q2.

Audi Q1 este asteptat pentru 2016, urmand sa fie derivat din viitoarea generatie A1, care isi va face aparitia in acelasi an. Vor fi construite pe aceeasi platforma MQB a grupului Volkswagen, existenta deja la VW Golf VII, Audi A3, SEAT Leon III, Skoda Octavia III si care va fi folosita si la viitorul VW Polo, in 2015.

Micul Q1 se va alatura unei lungi liste de SUV-uri mini, intr-o categorie inaugurata de nonconformistul Nissan Juke. Desigur, se va situa in partea superioara a ofertei, prin calitate, dotari, finisaje si pret. Prin urmare, un rival mai pe masura sa ar putea fi recent lansatul Mercedes-Benz GLA. Conform celor de la Auto Express, va masura 4,0 m lungime, 1,75 m latime si 1,57 m inaltime, fiind putin mai mic decat rivalul japonez. Din punct de vedere estetic, se pare ca se va inspira din stilul modelului mai mare Q3.

N-ar fi exclus sa gasim, la intrarea in gama, o motorizare in 3 cilindri, preluata de la VW Up!, urmata de versiunile 1.2 si 1.4 TFSI, cu puteri intre 90 si 200 CP. O versiune hibrid, preluata de la A3 e-tron, precum si versiunile diesel 1.4 si 1.6 TDI sunt si ele in calculele producatorului. Transmisia va fi manuala cu 6 rapoarte sau DSG cu 10 rapoarte, asteptata pe viitorul VW Passat, in 2014. Transmisia integrala quattro va fi disponibila optional. Este in plan si o versiune de top, SQ1, de 230 CP.

Audi Q1 ar trebui sa fie urmat, in 2016, de Q2, derivat din conceptul Crosslane Coupe, prezentat anul trecut, la Salonul Auto de la Paris. Acesta va fi mai lung (4,25 m), insa mai scund (1,50 m), pentru a  avea un look mai dinamic. Cele doua modele vor imparti aceeasi platforma tehnica, iar pretul de plecare va fi de circa 19.000 de euro.

Distribuie acest articol!