BMW Seria 5 va trece la 3 cilindri!
04.11.2013
        
Distribuie acest articol!   

Mai multe zvonuri din presa auto germana dau ca sigura aparitia unui propulsor in 3 cilindri, pe viitoarea generatie BMW Seria 5. La nivel international, ofesiva blocurilor in 3 cilindri este mai puternica decat oricand, dupa ce un astfel de motor a castigat titlul de Motorul Anului doi ani la rand (2012 si 2013) – propulsorul de 1,0 litru EcoBoost de la Ford. Incurajat de succes, constructorul american nu a ezitat sa introduca acest motor pe modele din ce in ce mai mari. O idee care, iata, i-a dat de lucru unui alt gigant din industria auto, BMW.

Conform revistei germane Auto Bild, urmatoarea generatie BMW Seria 5 va avea in gama si o motorizare in 3 clindri, de 1,5 litri si 150 CP. Spre deosebire de micul EcoBoost pe benzina de la Ford, in cazul BMW va fi vorba de un agregat turbo diesel. Puterea avansata de publicatia geermana pare veridica, avand in vedere ca actuala Serie 5 are, la intrarea in gama, un diesel de 143 CP, pe versiunea 518d. Si consumul mediu va fi pe masura: doar 3,9 litri/100 km, un adevarat record in aceasta categorie.

Programata sa apara in vara lui 2016, noua Serie 5 va profita de acest motor usor, precum si de folosirea aluminiului pe scara larga, pentru a scadea serios in greutate. Controversatul Gran Turismo isi va face aparitia intr-o noua generatie un an mai tarziu. Familia de modele Seria 5 va beneficia de o platforma tehnica complet noua, ce va fi inaugurata in 2015, pe nava-amiral de la BMW, limuzina Seria 7, iar mai apoi va fi folosita si pe viitoarea Serie 6.

In fine, viitorul BMW M5 va avea o putere in crestere, de 600 CP (fata de 560 CP, in prezent). O premiera pentru aceasta versiune de top o va constitui dotarea  optionala cu transmisie integrala.

Distribuie acest articol!