Carlos Tavares, de la Renault la PSA
26.11.2013
        
Distribuie acest articol!   

Fostul „numarul doi” de la Renault, Carlos Tavares, va fi, incepand din 2014, noul presedinte al grupului PSA Peugeot Citroen. El il va inlocui pe Philippe Varin si are ca obiectiv implementarea strategiei de redresare a colosului auto francez.

In varsta de 55 de ani si cu 32 de ani petrecuti in sectorul auto, la Renault-Nissan, Carlos Tavares pare alegerea perfecta pentru PSA, avand in vedere reputatia lui, un mare pasionat de automobile, cu o impresionanta putere de munca. De origine portugheza, Tavares a venit la studii in Franta la varsta de 17 ani. Din punct de vedere profesional, este apreciat pentru multiculturalitatea sa, avand in vedere ca vorbeste portugheza, franceza, engleza, japoneza, a condus Nissan in SUA intre 2005 si 2011 si a constribuit la nasterea Aliantei Renault-Nissan in 1999.

Primul sau obiectiv la PSA va fi relansarea pe piata europeana (unde vanzarile PSA s-au prabusit), pentru rentabilizarea grupului. Situatia la PSA este grava – grupul are datorii de miliarde de euro, a inchis deja o uzina in Franta si a demarat un plan de reducere cu 11.000 de persoane a numarului de salariati.

Tavares a cazut in disgratie la Renault dupa ce, in urma cu cateva luni, el a declarat intr-un interviu pentru Bloomberg ca i-ar placea sa conduca alte companii auto, dand ca exemplu Ford si GM. Aceasta declaratie l-a costat functia, presedintele Aliantei Renault-Nissan, Calos Ghosn, recunoscand ulterior ca daca nu ar fi facut acea declaratie, Tavares inca ar fi fost pastrat la Renault.

Distribuie acest articol!