Cat consuma limuzina blindata a lui Obama
12.11.2013
        
Distribuie acest articol!   

O stim cu totii, greutatea unei masini influenteaza in mod direct si dramatic consumul de carburant. De pilda, limuzina presedintelui american Barack Obama cantareste 6,8 tone, iar consumul este pe masura: 63,5 litri/100 km!

Limuzina blindata este supranumita, deloc intamplator, "bestia". Aproape totul a fost modificat pe acest Cadillac. Masina este animata de un motor V8 pe benzina, a carui fisa tehnica ramane un mister. Insa un agent secret a dezvaluit cateva informatii reporterilor de la AutoWeek, ca de pilda imensul consum de carburant, precum si faptul ca accelereaza 0-100 km/ora "suficient de repede".

Masina prezidentiala americana costa putin peste un milion de dolari per exemplar. A fost realizata de departamentul de cercetare si dezvoltare de la General Motors, in 12 exemplare. Referitor la protectia oferita de masina, se stie ca habitaclul este blindat si complet izolat, fiind proiectat sa reziste inclusiv la atacuri chimice. Portbagajul contine arme si echipamente electronice de toate genurile. Cat despre vulnerabilitati, probabil ca cel mai mare risc al acestei masini este cel de a ramane… in pana de combustibil!

Distribuie acest articol!