F1: Brawn pleaca de la Mercedes
29.11.2013
        
Distribuie acest articol!   

Pe 31 decembrie, Ross Brawn va parasi functia pe care a ocupat-o pana acum, de team manager al echipei de Formula 1 Mercedes. Va fi inlocuit de Toto Wolff si Paddy Lowe, iar pentru moment urmatorul "loc de munca" al lui Brawn este necunsocut. Toto Wolff a fost numit sef la Mercedes Motorsport la inceputul acestui an, iar Paddy Lowe, vechiul director tehnic de la McLaren, s-a alaturat echipei Mercedes pe parcursul sezonului recent incheiat.

Ross Brawn a jucat un rol foarte important in istoria echipei, salvand-o, practic, de la desfiintare, atunci cand Honda s-a retras din F1, la finele lui 2008. In urmatorul sezon, redenumita Brawn GP, echipa sa avea sa furnizeze surpriza, castigand titlul suprem atat la piloti, cat si la constructori. Apoi, la finele lui 2009, Mercedes a preluat controlul echipei.

Cele mai mari succese ale lui Ross Brawn s-au consemnat pe cand era director tehnic la Benetton si mai apoi la Ferrari. Michael Schumacher a castigat toate titlurile sale mondiale alaturi de britanic.

Asa cum, in 2009, Brawn a profitat de schimbarile regulamentului pentru a domina sezonul, acum el a considerat ca este momentul sa plece inainte de schimbarile de regulament ce vor intra in vigoare din 2014. Cei de la Mercedes au insistat in ultimele luni, in speranta ca il vor convinge sa ramana, insa totul a fost in zadar. Iar acum e timpul zvonurilor, conform carora Brawn va trece in tabara lui Williams sau chiar la McLaren!

Distribuie acest articol!