F1, SUA: Vettel, la a opta victorie consecutiva
17.11.2013
        
Distribuie acest articol!   

Sebastian Vettel si-a asigurat prima pozitie pe grila de start pentru Marele Premiu al Statelor Unite. Pentru pilotul echipei Red Bull acesta a fost al 44-lea pole din cariera si al optulea din acest sezon. El a fost urmat pe grila de Webber, Grosjean, Hulkenberg, Hamilton, Alonso, Perez, Kovalainen, Bottas si Gutierrez.

Dominatia Red Bull a continuat, iar Vettel nu a avut niciun motiv sa se teama pentru cel de-al optulea sau succes consecutiv. Germanul doboara astfel recordul de victorii consecutive al idolului sau, Michael Schumacher. Vettel a plecat foarte bine si s-a mentinut permanent in frunte, intr-o cursa altfel destul de plictisitoare.

Excelenta a fost si evolutia lui Grosjean, care s-a mentinut permanent in pozitia secunda si a obtinut cel mai bun rezultat al sau din acest sezon. Podiumul a fost completat de cel de-al doilea pilot Red Bull, Webber, care astfel asigura o noua tripla motoristului Renault.

Urmatoarea cursa, ultima din acest sezon, este programata pe 24 noiembrie, la Sao Paulo, in Brazilia. Mai jos, ordinea celor care au punctat astazi la Austin, precum si situatia la varf in cele doua clasamente.

MP SUA 2013:
 1. Sebastian Vettel (Red Bull Racing-Renault)
 2. Romain Grosjean (Lotus-Renault)
 3. Mark Webber (Red Bull Racing-Renault)
 4. Lewis Hamilton (Mercedes)
 5. Fernando Alonso (Ferrari)
 6. Nico Hulkenberg (Sauber-Ferrari)
 7. Sergio Perez (McLaren-Mercedes)
 8. Valtteri Bottas (Williams-Renault)
 9. Nico Rosberg (Mercedes)
10. Jenson Button (McLaren-Mercedes)

Clasament piloti:
1. Sebastian Vettel 372 p.
2. Fernando Alonso 227 p.
3. Lewis Hamilton 187 p.

Clasament constructori:
1. Red Bull Racing-Renault 553 p.
2. Mercedes 348 p.
3. Ferrari 333 p.

Foto: Pirelli

Distribuie acest articol!