Mazda accelereaza in Europa
29.11.2013
        
Distribuie acest articol!   

Mazda nu da semne de incetinire, inregistrand in octombrie cea mai mare crestere in comparatie cu alte marci in Europa. Cu vanzari mai mari cu 55% fata de cele din octombrie 2012, compania japoneza marcheaza cea de-a patra luna consecutiva de crestere cu peste 30%. In primele zece luni din 2013, constructorul de automobile a vandut 125.362 de unitati, cu 16.3% mai multe comparativ cu perioada similara din 2012.   

Sosirea noii Mazda3 in showroomurile din anumite piete a ajutat la marirea performantei in cazul altor doua modele de noua generatie. Rezultatul a fost o crestere importanta in cateva piete cheie din Europa. Vanzarile Mazda in Germania, de exemplu, s-au majorat cu 56% in octombrie si sunt mai mari cu 11% pana in acest moment al anului, pe o piata care s-a contractat cu 5.2% in 2013, comparativ cu 2012. Marea Britanie, de asemenea, ramane un bastion al puterii pentru Mazda, cu o crestere de 47% in octombrie si de 16.2% pana in acest moment al anului. Pe pietele scandinave vanzarile combinate s-au majorat cu 54% luna trecuta si cu 58% in primele zece luni ale anului. Alte piete importante sunt cele din Spania si Polonia, unde Mazda si-a triplat vanzarile in octombrie.      

Si in Romania vanzarile Mazda au respectat trendul crescator. Dupa primele 10 luni, marca japoneza a totalizat 472 de autoturisme comercializate, mai mult cu 32% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, aceasta fiind si una dintre cele mai mari cresteri pe segmentul autoturismelor de import.

Distribuie acest articol!