Noul BMW M235i Racing
22.11.2013
        
Distribuie acest articol!   

BMW Motorsport extinde gama de modele din cadrul programului BMW Sports Trophy Costumer Racing. Din 2014, noul BMW M235i Racing v-a putea fi inscris in curse pe circuitele din intreaga lume. Cu un pret de 59.500 euro fara TVA si performante remarcabile, noul coupe derivat din productia de serie este o masina ideala de inceput pentru echipele motorsport private.

Modelul va debuta in competitii precum VLN Endurance Championship si Cursa de 24 de ore de la Nurburgring, ambele disputate pe celebra bucla Nordschleife a circuitului Nurburgring, Germania. In perspectiva, BMW M235i Racing poate sa asigure succesul pilotilor BMW Sports Trophy in campionate internationale din intreaga lume.

Lansat in anii 1960, BMW Sports Trophy Costumer Racing este un program care sustine echipele independente cu modele special dezvoltate, expertiza tehnica si service. Prin BMW Sports Trophy, BMW Motorsport premiaza primii cei mai buni 25 piloti din an, pe baza performantelor realizate de acestia cu modele ale marcii in diverse competitii. Poate participa in program orice pilot care concureaza cu BMW, indiferent daca el concureaza pe un model achizitionat de la BMW Motorsport Distribution sau pe unul pregatit independent. Bugetul total de premii este de 250.000 euro. In 2012, castigatorul Thomas Biagi din Italia a fost recompensat cu un premiu de 30.000 euro si o zi de teste cu BMW M3 DTM.

Imaginea sportiva a noului BMW M235i este evidenta prin forma caroseriei optimizata aerodinamic. Este propulsat de cel mai puternic motor pe benzina din gama de automobile BMW M Performance: 6 cilindri in linie cu tehnologie TwinPower Turbo. Cu o capacitate de 2.979 cmc, versiunea de competitie dezvolta 333 CP.

BMW M235i Racing dispune de sistemele de siguranta si asistenta adaptate pentru motorsport, precum ABS sau controlul tractiunii. Este echipat cu un diferential spate cu patinare limitata care este disponibil si pentru modelul de serie ca echipament optional. Modelul dispune de celula de siguranta conform standardelor FIA si un rezervor modern. Suplimentar este echipat cu componente din gama de accesorii M Performance Parts, care includ spoilere fata si spate, difuzor si oglinzi din carbon.

Distribuie acest articol!