WRC, Marea Britanie: Final perfect pentru Ogier
18.11.2013
        
Distribuie acest articol!   

Raliul Marii Britanii a fost ultima etapa din sezonnul 2013, in Campionatul Mondial (WRC). Si de aceasta data, castigator a fost Sebastien Ogier, francezul fiind urmat pe podium de Jari-Matti Latvala si Thierry Neuville. Ogier s-a impus cu un avans confortabil si fara sa riste nimic in fata coechipierului sau de la Volkswagen, Jari-Matti Latvala.

Ogier a obtinut astfel al noualea sau succes stagional. Doar Sebastien Loeb a reusit o performanta mai buna in istoria WRC, impunandu-se de 11 ori, in sezonul 2008, insa atunci campionatul avea doua raliuri in plus.

De remarcat ca al treilea clasat pe podium, Thierry Neuville, a disputat cu aceasta ocazie ultimul sau raliul sub culorile Ford Qatar-M-Sport, terminand sezonul in postura de vicecampion mondial. Anul viitor, belgianul urmeaza sa alerge pentru Hyundai.

Asadar, Ogier si Volkswagen incheie en fanfare primul lor sezon oficial impreuna, in WRC. Ogier s-a impus in Suedia, Mexic, Portugalia, Sardinia, Finlanda, Australia, Franta, Spania si Marea Britanie si s-a clasat al doilea la Monte-Carlo si in Argentina. La randul sau, al doilea pilot Volkswagen, Jari-Matti Latvala, s-a impus la Acropolis si a mai urcat de sase ori pe podium.

Doua vorbe si despre evolutia stearsa a celor de la Citroen in Marea Britanie, Dani Sordo fiind singurul care a ajuns la finish, insa pe un modest loc 7. Ceilalti doi piloti Citroen, Hirvonen si Kubica, au iesit in decor, iar polonezul a bifat contraperformanta de a o face de doua ori, atat vineri, cat si sambata!

Mai jos, rezultatele inregistrate in Rally Great Britain 2013, precum si situatia podiumurilor in cele doua clasamente finale WRC, editia 2013.

Clasament final – Rally Great Britain 2013:       
 1. Sebastien Ogier – Julien Ingrassia (Volkswagen)
 2. Jari-Matti Latvala – Miikka Anttila (Volkswagen)
 3. Thierry Neuville – Nicolas Gilsoul (Ford)
 4. Mads Ostberg – Jonas Andersson (Ford)
 5. Andreas Mikkelsen – Mikko Markkula (Volkswagen)
 6. Martin Prokop – Michal Ernst (Ford)
 7. Daniel Sordo – Carlos Del Barrio (Citroen)
 8. Elfyn Evans – Daniel Barritt (Ford)
 9. Jari Ketomaa – Tapio Suominen (Ford)
10. Mark Higgings – Carl Williamson (Ford)

Rally Great Britain – Power Stage:   
1. Thierry Neuville – Nicolas Gilsoul (Ford)
2. Mads Ostberg – Jonas Andersson (Ford)
3. Evgeny Novikov – Ilka Minor (Ford)

Clasament piloti:
1. Sebastien Ogier 290 p.
2. Thierry Neuville 176 p.
3. Jari-Matti Latvala 162 p.

Clasament echipe:
1. Volkswagen Motorsport 425 p.
2. Citroen Total Abu Dhabi WRT 280 p.
3. Qatar M-Sport WRT 190 p.

Foto:Volkswagen Motorsport

Distribuie acest articol!