5 stele Euro NCAP pentru Peugeot 308
05.12.2013
        
Distribuie acest articol!   

Prezentat in premiera mondiala la Salonul Auto de la Frankfurt si lansat la sfarsitul lunii septembrie in Franta si in Germania, noul Peugeot 308 a castigat punctajul maxim in cadrul testelor EuroNCAP. Cu un scor individual de 5 stele la toate cele 4 categorii (protectie adulti, copii, pietoni si sisteme de asistenta) noul Peugeot 308 confirma nivelul inalt de siguranta.

Testele concepute de organismul independent EuroNCAP au fost realizate conform noului protocol, deosebit de strict, de alocare a rezultatelor. Cu un scor individual de 5 stele la cele 4 categorii (protectie adulti, copii, pietoni, si sisteme de asistenta) noul Peugeot 308 isi confirma nivelul inalt de siguranta, in special prin echipamentele de serie: regulator-limitator de viteza, ESP, antipatinare ASR+, 6 airbag-uri (doua frontale, doua laterale si doua cortina), sisteme de fixare Isofix cu prindere in 3 puncte, frana de mana electrica si asistenta la demarajul din panta (Hill Assist) incepand cu nivelul al doilea.

Noul Peugeot 308 beneficiaza de asemenea de numeroase sisteme inovatoare de asistenta la condus: regulator de viteza activ, Alerta Risc de Coliziune (ARC), franarea automata de urgenta, Acces si Demaraj Maini Libere (ADML), supraveghere unghi mort (SAM), camera video marsarier, Serviciile Peugeot Connect SOS (apel de urgenta) si Peugeot Connect Assistance. I-Cockpit-ul noului Peugeot 308 sporeste sentimentul de confort la bord, gratie volanului mic, display-ului head up si afisajului vast de 9,7 inch, precum si consolei inaltate.

In plus, noul Peugeot 308 propune numeroase servicii conectate, Peugeot Connect Apps, bazate pe tehnologia internetului mobil. Ergonomia touchscreen-ului generos faciliteaza accesul la aplicatiile integrate, acestea fiind deosebit de intuitive si usor de utilizat. Conducatorul auto dispune de informatii practice in timp real, deosebit de utile atunci cand se afla la volan: zona cu pericole (prin aplicatia Coyote) locuri de parcare disponibile in proximitate, pretul carburantului la statiile service apropiate, info trafic,
meteo, informatii turistice, anuare etc.

Noul Peugeot 308 este deja lansat pe pietele europene mari si se poate lauda cu un numar de peste 24.000 de comenzi inregistrate, la doar doua luni de la lansare.

Distribuie acest articol!