FIAT inlocuieste Punto cu versiunea 500 in 5 usi
30.12.2013
        
Distribuie acest articol!   

Grupul FIAT isi repozitioneaza modelele, iar printre noutati se va numara o versiune cu 5 usi a supermini-ului 500. De altfel, familia de modele 500 va fi un reper important in strategia FIAT, pentru viitorul apropiat. Pe langa clasicul hatchback, oferta este completata in prezent de 500C (decapotabila) si 500L (un monovolum cu pana la 7 locuri). Nu lipsesc versiunile exotice – Abarth si electrica, 500e. In plus, Sedici va fi inlocuit cu noul crossover 500X. Iar lucrurile nu se vor opri aici!

Revista Auto Express sustine ca FIAT va inlocui modelul Punto, confruntat cu o scadere abrupta a vanzarilor, cu noua versiune, in 5 usi a hatchback-ului 500. S-ar putea ca noua varianta sa preia platforma tehnica de la actualul Punto, insa acest aspect are o importanta mai mica, atata timp cat este vorba de un model "lifestyle". FIAT 500 in 5 usi este asteptat in 2015, urmand sa fie un concurent direct pentru viitorul MINI in 5 usi, Audi A1 Sportback si a doua generatie Citroen DS3, care va avea si ea o versiune "familiala".

Cat despre strategia Grupului FIAT pentru urmatorii ani, marca FIAT se va specializa pe modele de dimensiuni mici, iar familia 500 va constitui axa centrala a ofertei. In acelasi timp, FIAT ar putea deveni in propriul grup ceea ce este MINI in Grupul BMW, brandul care ofera modelele de dimensiuni mici si compacte. In acest timp, Alfa Romeo va insista in continuare sa-si faca loc in lumea marcilor premium, in timp ce Maserati ar trebui sa dea replica celor de la Porsche.

Distribuie acest articol!