Inca 11 noi modele Audi, in viitorul apropiat
26.12.2013
        
Distribuie acest articol!   

Daca actuala gama Audi, formata din 49 de modele diferite, vi se pare imensa, aflati ca lucrurile nu se vor opri aici! Boss-ul Audi, Rupert Stadler, tocmai a anuntat lansarea a inca 11 modele noi, in viitorul apropiat, cu scopul de a acoperi cat mai bine cererea de pe piata.

Stadler spune ca a fost identificat un formidabil potential comercial, in special la categoria SUV, mai exact la modelele "full-size". Reamintim, Audi comercializeaza in prezent modelele SUV Q3, Q5 si Q7. Acestora li se vor adauga mezinul Q1 si apoi seria de SUV-uri cu alura de coupe (gen BMW X6), formata din Q2, Q4, Q6 si Q8. Un ipotetic Q9, sub forma unei limuzine allroad de ultralux, se afla inca in studiu.

Rupert Stadler a vorbit despre extinderea gamei Audi la 60 de modele cu ocazia livrarii festive a exemplarului cu numarul 1,5 milioane din acest an, un A3 Sportback. De retinut ca obiectivul Audi, de a produce anual 1,5 milioane de automobile, a fost atins cu doi ani mai devreme decat era prevazut initial! Pentru a va forma o imagine asupra saltului inregistrat de Audi in ultimul deceniu, este suficient sa spunem ca, in 2003, vanzarile au totalizat circa 769.000 de unitati.

Un indiciu interesant referitor la viitoarele modele si versiuni, este legat de apelativele pe care constructorul german le-a protejat recent, ca marci proprii. Ar putea fi vorba de viitoare modele Audi sau poate doar de incercarea de a evita confuziile, avand in vedere metoda similara, alfanumerica, folosita de alti constructori la denumirea propriilor modele – vezi denumirile de modele de la Infiniti sau Qoros. Audi a depus spre protejare marcile SQ2, SQ4 si Q9, dar si f-tron. La Audi, cuvantul tron indica un model ecologic. Litera e face trimitere la hibrizii electrici (e-tron), g se foloseste pentru GPL, iar f pentru pile de combustibil (fuel cell).

Distribuie acest articol!