Michael Schumacher - accident la schi
29.12.2013
        
Distribuie acest articol!   

Presa franceza relateaza despre un accident suferit de Michael Schumacher, in statiunea Meribel din Alpii Francezi, unde pilotul german detine o vila. Septuplul campion mondial la Formula 1 a cazut si a suferit un traumatism cranian, fiind transportat de urgenta cu elicopterul, la un spital din Grenoble.

Cand a fost preluat de echipajul medical, Schumacher (44 de ani) era constient. Conform martorilor, germanul s-a lovit de o stanca. In momentul accidentului, purta casca de protectie. Cand a fost preluat de medici, Schumi era "socat, usor agitat, insa constient".

Foto: ZDF


UPDATE 30 decembrie 2013: Centrul Medical Universitar din Grenoble (CHU) a anuntat ca Michael Schumacher se afla in stare critica. Intr-un comunicat al CHU se precizeaza ca, la sosirea in unitatea spitaliceasca, avea un traumatism cranian grav cu coma, fiind necesara imediat o interventie chirurgicala. In acelasi comunicat se precizeaza ca starea lui Schumacher este in continuare critica.


UPDATE 31 decembrie 2013: Fostul pilot de Formula 1 a fost operat pentru a doua oara, in noaptea trecuta. Interventia chirurgicala a durat doua ore. Medicii de la CHU au anuntat ca s-au inregistrat semne de usoara imbunatatire a presiuni intracraniene, insa Schumacher inca nu este in afara oricarui pericol. El continua sa se afle in hipotermie terapeutica si in coma indusa.


UPDATE 6 ianuarie 2014: Medicii spitalului din Grenoble au precizat astazi, intr-o conferinta de presa, ca starea de sanatate a fostului campion este stabila dar, din pacate, in continuare critica. Reprezentantii spitalului au mai precizat ca, din dorinta de a respecta intimitatea pacientului, nu vor oferi detalii despre tratamentul la care este supus Michael Schumacher.

Distribuie acest articol!