MINI si X-raid, pregatiti de Dakar 2014
12.12.2013
        
Distribuie acest articol!   

Unsprezece exemplare MINI ALL4 Racing apartinand echipei X-raid vor participa la Raliului Dakar 2014, care se va desfasura intre 5 si 18 ianuarie, anul viitor. MINI are deja doua victorii in cel mai spectaculoasa si importanta competitie de rally raid din lume, amandoua adjudecate de pilotul francez Stephane Peterhansel, la volanul unui MINI ALL4 Racing, al Monster Energy X-raid Team, in 2012 si 2013.

„Sporturile cu motor sunt in ADN-ul MINI. De la nasterea marcii, la sfarsitul anilor 1950, MINI a fost mereu implicat in sporturile cu motor“, a declarat Jochen Goller, Senior Vice President MINI. Inca de la inceput, John Cooper a vazut potentialul sportiv al marcii si a inscris primele modele in competitii deja din 1959. In 1962, celebra Pat Moss semna prima victorie importanta cu un Mini in Raliul Lalelelor. In anii care au urmat, marca isi castiga renumele in raliuri, cu trei victorii in cel mai disputat raliu al vremii: Monte Carlo.

Goller explica: „De aceea brandul John Cooper Work este asociat cu fiecare competitie unde MINI participa. Acesta este principalul motiv pentru care MINI ia parte in Dakar. Al doilea sunt valorile definitoare MINI: entuziasm si agilitate – care sunt si o parte integranta din sporturile cu motor si in rezonanta cu imaginea Dakar. Prin victoriile din 2012 si 2013 in Railul Dakar, MINI, la fel ca in anii 60, a reusit ceea ce parea imposibil – cel mic impotriva celui mare, David impotriva lui Goliath. Ultimul motiv este Dakar in sine. Aceasta competitie a devenit un canal de comunicare excelent multumita interesului media mare care genereaza o vizibilitate globala. Vrem sa solidificam perceptia MINI, a marcii John Cooper Works si a ADN-ului sportiv MINI intre pasionatii entuziasti ai Dakar“.

Dakar 2014 va fi un alt reper important in istoria participarilor MINI al cel mai dura competitie de anduranta din lume. Cu un total de 11 echipaje MINI ALL4 Racing, marca stabileste un nou record. „Consider ca mergem in directia buna“, a spus Stephane Peterhansel. „Am castigat ultimele doua raliuri, dar aceasta nu inseamna nimic pentru urmatoarea competitie, fiecare raliu este un nou capitol“.

In 2011, MINI ALL4 Racing si-a facut debutul la Railul Dakar. „Inscrierea unui model off-road compact intr-o cursa de anduranta sustinuta in cele mai dificile conditii posibile, a fost o provocare in fata careia am dorit sa ne impunem”, a spus Goller. Construit pe baza MINI John Cooper Works Countryman, noul MINI ALL4 Racing s-a dovedit imediat competitiv si capabil de victorie.

Si primul trofeu la Dakar a venit un an mai tarziu, dupa ce MINI alinia cinci modele la startul Dakar. „Cu o combinatie intre putere, fiabilitate si eficienta, precum si cu cel mai de succes concurent al competitiei din toate timpurile la volan, marca MINI a  inregistrat primul succes deja la a doua participare: MINI ALL4 Racing  si Stephane Peterhansel au castigat Raliului Dakar 2012“, spune Geller. La participarea in treilea an, din nou cu 5 masini la start, MINI a reusit sa isi apere cu succes titlul.

MINI ALL4 Racing si echipa X-raid au castigat in acest an cele mai importante competitii premergatoare Raliului Dakar 2014: titlul pilotilor FIA Cross-Country Rally World Cup cu pilotul polonez Krzysztof Holowczyc si dificila cursa marocana OiLibya Rally, prin argentinianul Orlando Terranova.  „Echipa X-raid Team a facut o treaba excelenta in reglarea continua a masinii, si noul MINI ALL4 Racing pare pregatit inca o data pentru Dakar. Sunt increzator ca vom avea un nou rezultat foarte bun la echipe si sper sa aparam cu succes titlul in America de Sud“.

Distribuie acest articol!