Audi Allroad Shooting Brake Concept
12.01.2014
        
Distribuie acest articol!   

Iata show car-ul pe care Audi il prezinta zilele acestea, la Salonul de la Detroit. Este vorba de un crossover cu doua usi si o alura compacta, denumit Audi Allroad Shooting Brake.

Multi vor fi inclinati sa creada ca prototipul prefigureaza viitorul Audi Q2 de serie. Nu este tocmai asa – cel putin nu anticipeaza doar modelul Q2. De pilda, o serie de elemente de design se vor regasi si pe viitoarea generatie TT. La modul general, acest concept este foarte bine definit de Ulrich Hackenberg, membru al Consiliului Director Audi, insarcinat cu dezvoltarea tehnica: "Este vorba de o bucata din viitorul apropiat".

"Cocotata" pe jante de 19 inch, caroseria este realizata din aluminiu si fibra de carbon ranforsata cu polimeri (CFRP). Habitaclul este si el complet reconceput, cu un cockpit orientat spre sofer. Ecranul de 12,3 inch de pe bord ofera informatiile esentiale in mai multe moduri, afisate in 3D de inalta definitie.

Acest mic crossover (4,20 m lungime) combina pentru prima oara doua tehnologii deja definitorii pentru Audi, allroad si e-tron. Motorizarea hibrida reincarcabina furnizeaza 408 CP si 650 Nm. Motorul TSI de 2,0 litri in 4 cilindri (292 CP) este cuplat cu un prim motor electric (54 CP) printr-un ambreiaj, integrat in cutia cu 6 trepte S-tronic si dublu ambreiaj. Al doilea motor electric (116 CP) este montat pe puntea spate si furnizeaza propulsia la viteze mici, dar poate functiona si in tamdem cu motorul fata, daca sistemul hibrid decide ca transmisia integrala este utila. Autonomia cu 0 emisii este anuntata de contructor pana la 50 km.

Conceptul are trei moduri de conducere, prin intermediul sistemului "Drive select". Primul este "EV", care functioneaza doar cu motorul electric spate si permite o viteza maxima de 130 km/ora. Modul "Hybrid" foloseste motorul electric fata ca pe un generator pentru incarcarea bateriilor, puterea sa nefiind adaugata la cele ale motoarelor TSI si electric spate. In fine, in modul "Sport", cele doua din urma motoare lucreaza inpreuna.

Cu o greutate de 1.600 kg, conceptul Audi Allroad Shooting Brake este capabil sa accelereze de la 0 la 100 km/ora in 4,6 secunde. Viteza maxima este limitata electronic la 250 km/ora. Impresionant este insa consumul declarat, de doar 1,9 litri/100 km (45 g/km de CO2), cu o autonomie de 820 km!

Salonul de la Detroit marcheaza o prima etapa in dezvoltarea acestui concept. Despre o versiune finala si comercializare nu putem vorbi, insa, mai devreme de 2016.

 

Distribuie acest articol!