Audi prezinta conceptul Quattro Sport Laserlight la CES 2014
03.01.2014
        
Distribuie acest articol!   

In fiecare an, la Las Vegas se desfasoara Consumer Electronics Show (CES), evenimentul care reuneste cele mai importante noutati la nivel mondial din electronica si high tech. Anul acesta, CES isi va deschide portile pe 7 ianuarie.

Prezenta la acest eveniment a unor marci din industria auto, alaturi de nume mari din electronica precum Sony, Samsung sau LG, nu mai constituie o surpriza pentru nimeni. Firesc, avand in vedere ca printre cele mai spectaculoase noutati inglobate de automobile se numara, mai nou, cele din categoria conectivitatii de la bord.

Printre expozantii de anul acesta se numara si Audi, care va veni cu o noua versiune a conceptului Sport Quattro. Supranumita Laserlight, aceasta are ca principala noutate sistemul de iluminat cu LED si laser. Fiecare grup optic frontal are doua elemente de iluminat, cu matrice LED pe contur si cu proiector cu laser in interior.

Puternicele diode laser sunt mult mai mici decat cele clasice, cu LED. Sunt insa mult mai puternice – furnizeaza o lumina de trei ori mai intensa, la o distanta dubla (pana la circa 500 de metri)!

Conceptul Audi Sport Quattro Laserlight este spectaculos si la interior. Marea atractie este afisajul 3D, la proiectarea caruia Audi s-a asociat cu Nvidia. Actor major in electronica pe plan mondial, in special in informatica, Nvidia a furnizat pentru acest proiect puternicul sau procesor Tegra 30.

Dincolo de aceste noutati hi tech, conceptul este cel deja cunoscut, prezentat de Audi anul trecut, in septembrie, la IAA Frankfurt. Sub capota, mecanica a ramas neschimbata – un V8 de 4,0 litri biturbo si un motor electric, a caror putere insumata ajunge la 700 CP.

Distribuie acest articol!