Interior hi-tech, pe viitorul Audi TT
09.01.2014
        
Distribuie acest articol!   

Audi a ales o varianta mai putin obisnuita de a dezvalui interiorul viitoare generatii TT, si anume prezentand-o in cadrul Consumer Electronics Show (CES) 2014, la Las Vegas. Asadar, habitaclul a fost dezvaluit inainte ca masina sa fie prezentata oficial – ceva inedit pentru industria auto!

De fapt, Audi a venit la CES 2014 cu un bord de ultima generatie, un "cockpit virtual" dotat cu un ecran LCD de 12,3 inch, amplasat chiar in fata soferului, si nu pe consola centrala, cum ne obisnuise cu sistemul sau Multi-Media Interface (MMI). Mai multe despre tehnologia inglobata de viitoarele modele Audi, in comunicatul de presa NVIDIA, pe care il redam mai jos.

Noile modele Audi vor avea bord digital, un nou sistem de infotainment, ecrane inteligente, cu ajutorul procesoarelor NVIDIA Tegra. Noile solutii, prezentate de catre producatorul auto german in cadrul CES 2014, includ un sistem conectat de infotainment cu o performanta dubla fata de predecesorul sau, prima tableta auto destinata integrarii in sistemul de infotainment si un bord digital cu ecran de rezolutie inalta.

Modulele Tegra VCM care stau la baza acestor sisteme sunt reprezentate de platforme foarte flexibile, care includ procesoarele mobile NVIDIA Tegra cu arhitectura NVIDIA 4-Plus-1 pentru CPU, alaturi de un GPU specializat pentru aplicatiile vizuale. Modulul Tegra VCM le va permite producatorilor auto sa introduca cele mai noi procesoare in sistemele electronice ale masinii. Aceasta modularitate revolutioneaza dramatic decalajul tehnologic dintre cele mai noi dispozitive electronice si sistemele de infotainment.

Proiectat folosind MIB, platforma modulara de divertisment a celor de la Audi introdusa in 2012, noua platforma va fi disponibila pe modelele de automobile de anul viitor. Sistemul Audi Connect ofera un nivel nemaipomenit de integrare in autovehicule, cu navigare Google Earth si Google Street View, precum si informatii referitoare la trafic in timp real si parcarile disponibile – toate fiind accesibile prin vorbire sau recunoasterea scrisului de mana. Noul sistem cu Tegra 3 va oferi o performanta cel putin dubla fata de predecesorul sau.

De asemenea, Audi a lansat o noua categorie de dispozitive mobile, denumite Smart Display. Acest sistem multimedia, dotat cu procesor Tegra 4, este conceput pentru utilizarea de catre pasagerii de pe bancheta din  spate, fiind integrat perfect cu sistemele audio si video ale automobilului.  Acesta a fost conceput pentru a rezista la o plaja larga de conditii de functionare, de la -40 de grade la 80 de grade Celsius, precum si la socurile si vibratiile produse de diverse conditii de condus.

Prevazuta cu un ecran de 10,2 inci, tableta cu sistem de andocare ruleaza cea mai noua versiune a sistemului de operare Android, oferind acces permanent la Google Play si la magazinul de aplicatii Android pentru sute de mii de e-book-uri si melodii, jocuri si filme.

Audi a anuntat si un nou cluster digital care are la baza procesorul Tegra 3. Bordul digital – care va fi integrat in modelul 2015 Audi TT sport coupe – ofera informatii utile pe un ecran HD de 12,3 inci.

“Bordul digital al viitorului se va axa pe trairea unei experiente utile fara a influenta atentia soferului”, declara Robert Kolar, lider al sistemelor cluster in cadrul Audi. Astazi, peste 4.5 milioane de masini functioneaza cu un procesor NVIDIA, printre care cele mai noi modele de la Audi, Volkswagen, Skoda si SEAT.

Distribuie acest articol!