Lamborghini Urus, in 2017
27.01.2014
        
Distribuie acest articol!   

Cu ocazia Salonului de la Detroit, presedintele Lamborghini, Stephan Winkelmann a facut o serie de precizari referitoare la SUV-ul Urus. Se stie deja ca acest model va fi introdus in productie, iar  Winkelmann a avansat acum si un orizont de asteptare pentru aparitia pe piata a versiunii de serie – trei ani.

Asadar, Urus de serie este programat undeva prin 2017, in conditiile in care cei de la Lamborghini se asteapta ca piata SUV-urilor de lux sa creasca in urmatorii ani. De altfel, toate marcile de lux ale Grupului Volkswagen isi completeaza ofertele cu astfel de modele, banzadu-se pe aceasta crestere, preconizata atat pe pietele majore, cat si pe cele emergente.

Porsche si-a adaugat recent in gama al doilea SUV, Macan, in timp ce Bentley va lansa primul sau SUV in 2016. Audi va avea, in anii urmatori, o adevarata linie de SUV-uri. Cat despre Lamborghini, brandul italian a avut in istoria sa un singur SUV, LM002, produs intre 1986 si 1993 si care initial a fost conceput ca vehicul militar.

Prezentat in 2012, la Beijing, studiul Urus masura 4,99 m lungime, 1,99 m latime si 1,66 m inaltime, fiind mai lung cu 12 cm, mai lat cu 1,6 cm si mai scund cu 3 cm decat un BMW X6. Fara sa dezvaluie detalii referitoare la motorizare, Lamborghini a anuntat doar puterea propulsorului: 600 CP.

Distribuie acest articol!