Perspective sumbre pentru Michael Schumacher
17.01.2014
        
Distribuie acest articol!   

Zilele acestea, in presa europeana au aparut opiniile deloc optimiste ale mai multor experti neurochirurgi, pe tema starii de sanatate a fostului pilot de Formula 1 Michael Schumacher. Dupa cum se stie, germanul a suferit un accident la schi, fiind in coma indusa din data de 29 decembrie 2013.

Medicii sunt de parere ca Schumi "nu va mai fi acelasi, daca se va trezi". Starea sa nu este mai buna nici acum, creierul fiind afectat de mai multe complicatii produse din momentul accidentului si pana in prezent.

Cat despre momentul in care Schumacher ar putea fi scos din coma, acesta nu va interveni decat atunci cand presiunea intracraniana, deocamdata foarte ridicata, va fi sub control. Pe de alta parte, durata comei artificiale nu ofera indicii privind evolutia ulterioara a starii de sanatate.

Un expert neurolog a explicat si riscurile la care este expus Schumacher, in functie de zonele craniene afectate – paralizie, dificultati de vorbire, tulburari de personalitate. Iar in presa germana au aparut, zilele acestea, pentru prima data, speculatii cum ca fostul campion ar putea sa nu-si mai revina niciodata.

Distribuie acest articol!