Telemetria Ferrari, explicata video
16.01.2014
        
Distribuie acest articol!   

Pentru amatorii de motorsport, Ferrari detaliaza intr-o prezentare video functionarea sistemului de telemetrie cu care pot fi echipate modelele 458 Speciale, F12Berlinetta si LaFerrari. Acest gen de sisteme pare sa prinda tot mai mult la proprietarii de automobile supersportive. Noul Chevrolet Corvette Stingray, de pilda, va primi in curand un astfel de sistem, derivat dintr-unul de competitie, realizat de Cosworth.

Revenind la Ferrari, kit-ul denumit Ferrari Telemetry figureaza ca dotare optionala la cele trei modele mentionate mai sus. Constructorul sustine ca este o versiune similara cu cea utilizata de Scuderia, in Formula 1.

Sistemul foloseste antene GPS pentru a determina cu exactitate pozitia masinii pe circuit. Datele sunt combinate cu cele furnizate de computernul de bord (parametrii motorului, viteza, franare, etc), pentru a permite o analiza cat mai detaliata a performantelor. Datele pot fi insotite de secvente video, daca sistemului i se adauga si o camera de luat vederi. Informatiile furnizate pot fi afisate pe ecranul din habitaclu sau pot fi extrase prin intermediul unui sick USB.

Aceasta joaca de-a motorsportul nu este insa deloc ieftina! Pe modelul 458 Speciale, sistemul Ferrari Telemetry costa circa 12.000 de euro…

Distribuie acest articol!