Un tur cu papamobilul
12.01.2014
        
Distribuie acest articol!   

De cand a fost desemnat in fruntea Bisericii Catolice, Papa Francisc se distinge si prin modul in care renunta la regulile de protocol, fiind autorul unor gesturi imrpesionante. O astfel de situatie s-a consumat cu cateva zile in urma, fiind redata in filmul canalului TV Euronews, postat mai jos.

Suveranu pontif se afla la bordul celebrului Papamobil, salutand credinciosii stransi in Piata Sf. Petru din Roma. La un moment dat, a recunoscut in multime o veche cunostinta, pe parintele Fabian Baez, din dieceza pe care Papa Francisc a condus-o, cand a fost arhiepiscop de Buenos Aires. Fara nicio ezitare, Sfantul Parinte a cerut sa se opreasca papamobilul, invitandu-si vechiul prieten la bord, spre surpriza generala.

Invitatul, usor surprins si el, s-a asezat pe unul din scaunele din spate, pe fata sa putandu-se citi bucuria de a-si reintalni vechea cunostinta, dar si mirarea fata de situatia insolita in care se afla.

Acest gest spontan se alatura altora, dintr-o serie care a inceput la urcarea lui Jorge Bergoglio pe Sfantul Scaun, in martie 2013. Printre altele, se zvoneste si ca Papa Francisc obisnuieste sa faca incursiuni nocturne incognito, pentru a-i ajuta pe saracii de pe strazile Romei.

Foto: captura YouTube.com

Distribuie acest articol!