Cinci modele cu zero stele, la testele Global NCAP!
09.02.2014
        
Distribuie acest articol!   

Cel mai ieftin automobil este in acelasi timp si unul dintre cele mai nesigure din lume! Asa rezulta din primele teste independente Global NCAP, luate in vizor fiind cateva dintre cele mai populare modele mini de pe piata indiana.

Cele cinci modele testate de Global NCAP reprezinta 20% din totalul vanzarilor auto din India. Este vorba de Ford Figo, Hyundai i10, Suzuki-Maruti Alto 800, Tata Nano si Volkswagen Polo. Versiunile testate au fost cele de baza, deci fara airbag-uri, astfel ca niciunul dintre modele nu a reusit sa obtina nici macar o stea pentru protectia pasagerilor adulti, la testul de impact frontal.

Cele mai sifonate au iesit Hyundai i10, Suzuki-Maruti Alto 800 (cel mai vandut automobil din India) si Tata Nano, ale caror structuri de rezistenta au fost deformate, ceea ce reprezinta un risc major de deces pentru pasageri. De remarcat ca in cazul modelului VW Polo, acesta a fost testat si in versiunea cu doua airbag-uri, situatie in care a obtinut 4 din 5 stele la protectia pasagerilor. De altfel, Volkswagen a anuntat retragerea versiunilor Polo fara airbag-uri de pe piata indiana.

Foto: captura YouTube.com

Distribuie acest articol!