Noua fabrica Bosch din Cluj, inaugurata pe 9 mai
26.02.2014
        
Distribuie acest articol!   

Bosch a stabilit data de 9 mai pentru inaugurarea oficiala a noii sale unitati de productie din Cluj. In ultima parte a anului 2013, Bosch a inceput sa testeze si sa livreze primele produse fabricate la noua sa unitate de productie. Inaugurarea oficiala a acesteia, care va avea loc in data de 9 mai, vine dupa ce in luna noiembrie a anului trecut concernul german demarase oficial activitatea din cadrul centrului de cercetare și dezvoltare de la Cluj. Anul trecut, Bosch a angajat in jur de 325 de persoane atat pentru activitatile de productie, cat si pentru cele de cercetare si dezvoltare. Concernul german va continua si in anul 2014 procesul de angajare din Cluj.

Bosch a investit initial suma de 77 de milioane de euro la Cluj. Noul centru de cercetare si productie ocupa o suprafata totala de circa 38.000 mp. Pana la inceputul anului 2014, 325 de angajati si-au desfasurat activitatea in domeniul productiei si cercetarii in cadrul acestui centru. De-a lungul urmatorilor ani, locatia urmeaza sa fie extinsa, iar Bosch planuieste sa continue procesul de recrutare. Din punct de vedere organizational, acest nou centru va face parte din divizia Automotive Electronics, care dezvolta si produce unitati electronice de comanda, semiconductori si senzori pentru industria auto si alte domenii. Divizia are 17 unitati de productie la nivel mondial si un numar de aproximativ 20.000 de angajati.

Pana in prezent, Grupul Bosch este reprezentat in Romania in patru orase: Bucuresti, Blaj, Cluj si Timisoara. In Bucuresti, Bosch este prezent din anul 1994 cu o societate de distributie de scule electrice, sisteme de incalzire, sisteme de securitate, siguranta si comunicatii, precum si de echipamente auto pentru piata de aftermarket. Incepand cu anul 1999, Bosch este prezent in capitala si prin BSH Electrocasnice SRL. Din 2007, la Blaj se afla Bosch Rexroth cu o unitate de productie pentru tehnica liniara, care a fost extinsa in 2013 cu o noua fabrica destinata industriei auto. Incepand cu anul 2008, in Timisoara se afla un centru de comunicare Bosch. In 2013, o noua unitate de productie si dezvoltare destinata industriei auto si-a inceput activitatea la Cluj.

La inceputul anului 2014, numarul total de angajati ai concernului Bosch in Romania era de circa 2.000 de persoane. Extinderea activitatilor locale de productie si dezvoltare va contribui la cresterea acestui numar pana la finalul anului 2014.

Distribuie acest articol!